ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΡΑΝΙΟΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΚΑΚΩΣΕΩΝ

Την Τρίτη, 21-02-2017, πραγματοποιήθηκε στον Τύρναβο η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση της Πανεπιστημιακής Νευροχειρουργικής Κλινικής σε συνεργασία με το Γραφείο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου  στα πλαίσια των Προγραμμάτων Προληπτικής Ιατρικής σε σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενημερώθηκαν από τον αναπληρωτή Καθηγητή Νευροχειρουργικής του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντή Νευροχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ.  Κώστα Φουντά και τον Επιμελητή A΄ Ε.Σ.Υ. Νευροχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Γάτο Χαράλαμπο για την «Ανάπτυξη στρατηγικής για Πρόληψη Κρανιοεγκεφαλικών Κακώσεων».

Στην ενημέρωση τονίστηκε ιδιαίτερα ο ρόλος της κατάχρησης αλκοόλ στη πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων και με κατηγορηματικό τρόπο προβλήθηκαν οι συνέπειες μιας βαριάς κρανιοεγκεφαλικης Κάκωσης, άμεσες και απώτερες καθώς και κοινωνικοοικονομικές πτυχές του θέματος.

Επίσης ιδιαίτερη μνεία δόθηκε στον  τομέα της ευαισθητοποίησης στη χρήση κράνους και στην ποδηλασία και γενικότερα στην αποφυγή κακώσεων στις αθλοπαιδιές.   

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ