ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗ Δ.Α. ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΗΘΟΥΣ Ο κ. ΜΠΑΝΙΩΡΑΣ

Η απάντηση του δημάρχου Τεμπών Κ. Κολλάτου στον Πρόεδρο της Τοπικής  Κοινότητας Γόννων

Χαιρετίζουμε την παρέμβασή σας μετά φωτογραφίας, καθώς η συστηματική σας απουσία από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Τεμπών μας είχε ανησυχήσει. Όπως φαίνεται και από το παρουσιολόγιο από τις περίπου 30 συνεδριάσεις έχετε παραστεί μόνο στις τρεις.

Δεν δικαιούστε να κατηγορείτε τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Τεμπών την οποία έχω την τιμή να υπηρετώ για έλλειψη ήθους, ειλικρίνειας και δημοκρατικότητας.

Πριν λίγους μήνες τα μέλη του Τ.Σ. της Τ.Κ. Γόννων στο οποίο εσείς προεδρεύετε -πλην της κ. Τσιαπλέ-όχι μόνο αρνήθηκε να τιμήσει τη μνήμη του Ζ. Παπαδημητρίου και να παραστεί στην εκδήλωση, αλλά και εκτόξευσε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και ύβρεις σ’ έναν άνθρωπο που τίμησε τον τόπο μας με την προσφορά και το έργο του.

Επίσης, ενάντια στην κοινή λογική εναντιωθήκατε σθεναρά στην επιδιόρθωση του Παλιού Δημοτικού Σχολείου Γόννων και στην παραχώρηση αίθουσας στο πρώην Δημαρχείο Γόννων για την εγκατάσταση γραφείου πληροφόρησης του Δασαρχείου Λάρισας για το φλέγον ζήτημα των Δασικών Χαρτών.

Λίγα λόγια επί της ουσίας:

Για το επίμαχο θέμα το Προεδρείο του Δ.Σ. έλαβε γνώση δύο ημέρες πριν τη διενέργεια της Συνεδρίασης, ενώ είχε ήδη καθοριστεί η ημερήσια διάταξη και είχαν αποσταλεί τα θέματα στους Δημοτικούς Συμβούλους για να λάβουν γνώση. Παρόλα αυτά το Προεδρείο εισήγαγε το θέμα ως έκτακτο στη συνεδρίασης της 22ης Φεβρουαρίου 2017 προς συζήτηση σεβόμενο τόσο τη βούληση του Τ.Σ. της Τ.Κ. Γόννων όσο και του συλλόγου που κατέθεσε το αίτημα, ενώ θα μπορούσε να το συμπεριλάβει στην ημερήσια διάταξη του επόμενου Δ.Σ. Κατά τη συζήτηση του θέματος διαπιστώθηκε ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δ.Ε. Γόννων δεν είχαν ενημερωθεί και δεν ήταν δυνατόν να προσδιορίσουν με ακρίβεια ποια αίθουσα του Παλαιού Δημαρχείου Γόννων επρόκειτο να παραχωρηθεί.

Ζητήθηκε λοιπόν από κοινού  αναβολή συζήτησης του θέματος για το επόμενο Δ.Σ. προκειμένου να ενημερωθούν η οποία και έγινε δεκτή.

Το αν σεβόμαστε ή όχι τις αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων το δείχνουν τα έξι χρόνια της θητείας μας ως Δημοτική Αρχή του Δήμου Τεμπών. Παρότι οι αποφάσεις των Τ.Σ. δεν είναι δεσμευτικές για το Δημοτικό Συμβούλιο, στη συντριπτική τους πλειοψηφία έγιναν και αποφάσεις του Δ.Σ. του Δήμου Τεμπών ομόφωνα από το σύνολο της συμπολίτευσης. Μοναδικό μας κριτήριο κάθε φορά είναι η νομιμότητα και το αν οι αποφάσεις αυτές είναι σύμφωνες με τη βούληση της τοπικής κοινωνίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ