Η ΡΑΨΑΝΗ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΗΣ ΑΓΙΟ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟ

Ο Δήμος Τεμπών και η Τοπική Κοινότητα Ραψάνης , γιοορτάζουν και φέτος την μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου του εκ Ραψάνης , τον τοπικό και προστάτη διδάσκαλο, στην πανδημοτική γιορτή  την Κυριακή  5 Μαρτίου 2017 στην Ραψάνη. 

Παράλληλα γιορτάζεται και η μάχη του Προφήτη Ηλία κατά την επανάσταση του 1878. Φέτος συμπίπτει και η γιορτή των Αγίων Θεοδώρων και το Σάββατο 4 Μαρτίου  το πρωί, θα τελεστεί  λειτουργία στο βυζαντινό Μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων Ραψάνης . Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας το Δ. Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Ραψάνης θα δεξιωθεί τους προσκυνητές προσφέροντάς τους καφέ, νηστίσιμα γλυκίσματα και το παραδοσιακό πλιγούρι .

Το πρόγραμμα του εορτασμού:

Σάββατο  4 Μαρτίου 2017 και ώρα 5.15 μ.μ.:

Κατανυκτικός εσπερινός στην εκκλησία του εορτάζοντας Αγίου Γεωργίου του εκ Ραψάνης, , προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ .κ. Ιγνατίου. Εγκώμια του Νεομάρτυρα ενώπιον της ιεράς λάρνακας των λειψάνων του.

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 και ώρα 7.30 π.μ.:

Όρθρος και εν συνεχεία  η   Πανηγυρική Αρχιερατική  Θεία Λειτουργία στον  Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου  Ραψάνης,

11.00 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία της Ραψάνης για τα θύματα της Ραψάνης στην επανάσταση του Ολύμπου του 1878.

5.00 μ.μ. Μεθεόρτιος Εσπερινός, και τα Κτητορικά του Αγίου Γεωργίου, του Νεομάρτυρα.

O Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης, την Κυριακή 5 Μαρτίου, ημέρα της εορτής του Αγίου Γεωργίου εκ Ραψάνης, θα διαθέσει λεωφορείο για όσους θέλουν να παρευρεθούν στις εορταστικές εκδηλώσεις. Το λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 7.30 από το Δημοτικό Ωδείο και θα επιστρέψει στις 2μ.μ. Τηλ. επικοινωνίας 6950035199.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com