“ΚΑΗΚΕ” Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΛΟΓΩ ΜΠΟΥΡΑΝΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Στο θεό Διόνυσο παραδόθηκε από νωρίς χθες το πρωί ο Τύρναβος τιμώντας το πατροπαράδοτο έθιμο του Μπουρανί που προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, οι οποίοι γλέντησαν με την ψυχή τους, δεχόμενοι και κάνοντας πειράγματα μέχρι αργά το βράδυ.

Μουσική, χορός, τραγούδι, βωμολοχίες, στην πρώτη γραμμή μιας μεθυσμένης πολιτείας στην οποία ο φαλλός κυριαρχούσε παντού.

Μικροί και μεγάλοι, άνδρες και γυναίκες είδαν τα μέλη του συλλόγου Μπουρανί να μαγειρεύουν το ομώνυμο φαγητό με χόρτα, να χορεύουν και να ερμηνεύουν αποκριάτικα τραγούδια στο άλσος του Προφήτη Ηλία, γνώρισαν το έθιμο από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρνάβου στην κεντρική πλατεία της πόλης, είδαν αυτοσχέδια δρώμενα σε όλη την πόλη και απόλαυσαν τους τυμπανιστές από το Βόλο και τη Θεσσαλονίκη που δημιούργησαν μια ξεχωριστή ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα στους δρόμους του Τυρνάβου με τις μουσικές τους.

Φυσικά υπήρχαν και οι ορχήστρες παραδοσιακής μουσικής αλλά και χάλκινων που ξεσήκωσαν τα πλήθη.

Στις ταβέρνες και στα μπαράκια με σύμμαχο τον καλό καιρό ντόπιοι και επισκέπτες γλέντησαν σαν μια αμάδα ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τις Αποκριές του 2018.

?????????????

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ