ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ-ΜΑΜΟΥΘ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΟΙΚΟ PENGUIN

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ έκλεισαν συμβόλαιο-μαμούθ με τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House για την έκδοση των απομνημονευμάτων τους.

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι οποίοι δεν αποκαλύπτουν το ποσό που θα λάβουν οι Ομπάμα για τη συγγραφή των δυο βιβλίων, τα χρήματα που προσέφεραν οι μεγαλύτεροι εκδοτικοί οίκοι για τα απομνημονεύματά τους ξεπερνούσαν τα 60 εκατομμύρια δολάρια.

Εάν αυτό το ποσό επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για ένα από τα ακριβότερα συμβόλαια για εκδοτικά δικαιώματα στην ιστορία.

Ο αμερικανός συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Τζέιμς Πάτερσον είχε υπογράψει το 2009 συμβόλαιο το ύψος του οποίου ανερχόταν σύμφωνα με Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στα 150 εκατομμύρια δολάρια, αλλά εκείνο αφορούσε 17 βιβλία.

Ο προκάτοχος του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, ο Τζορτζ Ου. Μπους, έλαβε περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια για τα δικά του απομνημονεύματα, σύμφωνα με πολλά αμερικανικά ΜΜΕ.

Ενώ ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον είχε εισπράξει περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια για το αυτοβιογραφικό έργο του «Η ζωή μου».

Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει ήδη εκδώσει δύο βιβλία, το «Εικόνες του πατέρα μου» (1995) και το «Τολμώ να ελπίζω» (2006), που έχουν πουλήσει πάνω από τρία εκατομμύρια αντίτυπα το καθένα μόνο στις ΗΠΑ.

tovima.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com