ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ 1000 € ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΣΜ ΛΑΡΙΣΑ

Ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων νομού Λάρισας

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ν. Λάρισας ενημερώνει τους συναδέλφους πρώην εργαζόμενους των ΣΜ ΛΑΡΙΣΑ, ότι μετά και την τελευταία παρέμβαση του Σωματείου μας, πιστώθηκε στους λογαριασμούς άλλων 72 απολυμένων η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση των 1000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα η ενημέρωση που έχουμε από το Υπουργείο Εργασίας είναι:  μετά την διασταλτική ερμηνεία των σχετικών ΦΕΚ από το ΔΣ του ΟΑΕΔ και έγκρισή του, επιπλέον 72 δικαιούνται την χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης 1.000 ευρώ ανά πρώην εργαζόμενο. Μετά και την Δ’ πληρωμή αυτή, η οριστική & τελική κατάσταση έχει ως εξής:

Αρχική λίστα = 562 πρώην εργαζόμενοι. Α’ πληρωμή = 272 εργαζόμενοι, Β’ πληρωμή = 1 εργαζόμενος, Γ’ πληρωμή = 8 εργαζόμενοι, & Δ’ πληρωμή = 72. Σύνολο = 353 δικαιούχοι.

Άρα δεν μπήκε καλά ο μήνας για όλους! 209 πρώην εργαζόμενοι σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας  δεν δικαιούνται το έκτακτο επίδομα που διεκδικούμε από το 2013, όντας απλήρωτοι τότε και απολυμένοι αργότερα χωρίς αποζημίωση. Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Εργασίας που συνέταξε ένα τέτοιο ΦΕΚ, σύμφωνα με τα κριτήρια του οποίου αποκλείονται 209 απολυμένοι κι αυτό γιατί 3 χρόνια μετά που έκλεισε η επιχείρηση έχουν το προνόμιο? να εργάζονται κάπου και κατά συνέπεια να μην είναι γραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά την δημοσίευση του ΦΕΚ. Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα! Δηλαδή 3 χρόνια μετά αυτοί οι άνθρωποι τι έπρεπε να κάνουν για να δικαιούνται τα 1000 ευρώ? Να μείνουν άνεργοι ή να δουλεύουν ανασφάλιστοι για να φαίνονται άνεργοι? Αυτό μας λέτε κύριοι της κυβέρνησης? Γιατί οι νόμοι σας αυτό ακριβώς περιγράφουν.

Δε θα σταματήσουμε να διεκδικούμε την έκτακτη επιχορήγηση να την λάβουν όλοι οι πρώην εργαζόμενοι της επιχείρησης που αναγράφονται στην λίστα που έχουμε αποστείλει στο Υπουργείο και στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. Από την απληρωσιά και την απόλυση δεν αποκλείστηκε κανένας από αυτούς, τώρα που είναι να πάρουν έστω και αυτό το χιλιάρικο γιατί αποκλείονται οι 209 συνάδελφοι? Που οφείλεται αυτή η διακριτική συμπεριφορά?

Απαιτούμε από το Υπουργείο Εργασίας να προνοήσει και για τους υπόλοιπους 209 απολυμένους της συγκεκριμένης επιχείρησης, να προχωρήσουν σε ΦΕΚ που να περιγράφει και εκείνους που αποκλείονται σύμφωνα με το προηγούμενο ΦΕΚ, με μοναδικά κριτήρια την αποδεδειγμένη εργασιακή σχέση τους με την επιχείρηση και την απόλυσή τους από τον σύνδικο της πτώχευσης. Το αν είναι ακόμη σήμερα άνεργοι ή όχι δεν πρέπει να αποτελεί κριτήριο. Απαιτούμε τα χρήματα που έχουν πιστωθεί να αξιοποιηθούν για τον σκοπό για τον οποίο πιστώθηκαν και να αποδοθούν στους απολυμένους των ΣΜ ΛΑΡΙΣΑ.

ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ