Η ΝΔ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ CETA – ΦΕΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

“Πρόκειται για μια προνομιακή οικονομική και εμπορική συμφωνία η οποία δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια και η ΝΔ θα την ψηφίσει όταν έρθει στη Βουλή, καθώς στην ουσία μπαίνει τέλος στην παραπλάνηση του καταναλωτή, ενώ σε βάθος 5ετίας μπορούμε να επαναδιαπραγματευθούμε για την πλήρη προστασία του προϊόντος”.

Αυτή ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του γραμματέα Αγροτικού της ΝΔ Κ. Μπαγινέτα, ο οποίος πλαισιωμένος από τους προέδρους των 4 ΝΟΔΕ της Θεσσαλίας και παρουσία του προέδρου της ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου κ. Κατσαρού και «γαλάζιων» στελεχών υπεραμύνθηκε της συμφωνίας CETA κάνοντας παράλληλα λόγο για διγλωσσία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και παραπληροφόρηση των ελλήνων κτηνοτρόφων.

Όπως τονίστηκε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε την Τετάρτη στα γραφεία της ΝΟΔΕ Λάρισας «η συμφωνία βάζει τέλος στην παραπληροφόρηση του καταναλωτή, ενώ παράλληλα μειώνονται οι δασμοί στα εξαγόμενα αγροτικά προϊόντα».

«Η καναδική φέτα υπήρχε εδώ και 30 χρόνια, καθώς δεν υπήρχε νομικό πλαίσιο προστασίας, ενώ πλέον ό,τι ισχύει για τη φέτα είναι ό,τι άφησε πίσω της η διαπραγμάτευση της ΝΔ, που δεν ολοκληρώθηκε με τον ερχομό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του κ. Μπαγινέτα, ο οποίος έσπευσε να συμπληρώσει πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης «αφού επιτύχαμε τη μερική προστασία του προϊόντος, ενώ εντός 5ετίας μπορούμε να διαπραγματευθούμε και την πλήρη προστασία του».

«Θεατρινισμοί και πισωγυρίσματα επί Κ. Μητσοτάκη δεν υπάρχουν», κατέληξε ο κ. Μπαγινέτας, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως δεν ασχολήθηκε καθόλου με το θέμα «όταν θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και σε βέτο, ως τελικό διαπραγματευτικό όπλο».

«Οι κκ Σταθάκης και Αποστόλου έβαλαν την υπογραφή τους για να εμφανισθούν στη συνέχεια ως μετά Χριστόν προφήτες κατηγορώντας τη ΝΔ για ξεπούλημα», ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο κ. Μπαγινέτας, με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Λάρισας να εκφράζει την πεποίθηση πως οι τοπικοί βουλευτές του κόμματος θα εμφανισθούν το Σάββατο στη σύσκεψη του Τυρνάβου προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους για μια «καλή συμφωνία που μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερη».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ