ΦΩΤΙΕΣ ΑΝΑΨΕ ΣΤΗ ΝΔ Η ΦΕΤΑ…

Στη Λάρισα σήμερα ο γραμματέας Αγροτικών Φορέων Κ. Μπαγινέτας και οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ της Θεσσαλίας

Τελειωμό δεν έχουν οι φωτιές που άναψε στο εσωτερικό της ΝΔ η ενέργεια των ευρωβουλευτών του κόμματος να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας CETA που θέτει χωρίς καμία αμφιβολία σετεράστιο κίνδυνο την ελληνική φέτα και κατ’ επέκταση την ελληνική κτηνοτροφία, μέσω των δεσμεύσεων που αναλαμβάνουν Ε.Ε. και Καναδάς.

Ηδη τη διαφωνία του για τη στάση των ευρωβουλευτών, την πλήρωσε ο τομεάρχης αγροτικού της ΝΔ και βουλευτής Κοζάνης Γ. Κασαπίδης, ο οποίος κυριολεκτικά καρατομήθηκε από τον Κ. Μητσοτάκη.

Εν τω μεταξύ καθημερινές είναι οι ενστάσεις κτηνοτρόφων, εκπροσώπων συνεταιρισμών και γαλακτοκομικών επιχειρήσεων για τη στάση των ευρωβουλευτών, ενώ ενδεικτική του μεγέθους του προβλήματος που υπάρχει στο εσωτερικό της ΝΔ είναι οι προσπάθειες που γίνονται για να εκτονωθεί η κατάσταση.

Στο πλαίσιο αυτό χθες έγινε σύσκεψη στα γραφεία της ΝΔ στην Αθήνα παρουσία του γραμματέα του κόμματος κ. Αυγενάκη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων κτηνοτρόφων, τυροκόμων και συνεταιριστών από όλη τη χώρα, στη διάρκεια της οποίας η αίθουσα μύριζε μπαρούτι.

Νέα προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης θα γίνει σήμερα στη Λάρισα με τον γραμματέα Αγροτικών Φορέων Κ. Μπαγινέτα και τους προέδρους των 4 ΝΟΔΕ της Θεσσαλίας να παραχωρούν συνέντευξη Τύπου για το θέμα και φυσικά να επιχειρούν να “κάνουν μασάζ” στα τοπικά στελέχη που είναι στα κάγκελα.

Ο Ν. ΠΡΙΝΤΖΟΣ

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήλθε χθες και η δήλωση του προέδρου του Α.Σ. Βόλου – ΕΒΟΛ Νικήτα Πρίντζου ο οποίος εκφράζει ανοικτά τη διαφωνία του με τη στάση των ευρωβουλευτών και καλεί τους βουλευτές της ΝΔ να μην ψηφίσουν τη συμφωνία όταν έλθει στο ελληνικό κοινοβούλιο προς κύρωση. Αναλυτικά η δήλωση του κ. Πρίντζου:

«Διαφωνώ και θλίβομαι, για την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για την εξαίρεση της Ελληνικής φέτας από Προστατευόμενο Προϊόν.

Η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Καναδά (CETA), θα είναι καταστρεπτική για την Ελληνική Κτηνοτροφία. 

Δυστυχώς οι Έλληνες Ευρωβουλευτές συνέπραξαν σε μια απόφαση καταστροφική για τον Κτηνοτροφικό τομέα της χώρας μας.

Συμφωνώ και στηρίζω απόλυτα τις αποφάσεις των κτηνοτρόφων και των οργάνων τους.

Πραγματικά πιστεύει κανείς από τους Έλληνες Πολιτικούς ότι θα υπάρξει ανάπτυξη στην Κτηνοτροφία ύστερα από  αυτήν την απόφαση;

Όλοι συμφωνούμε  και ομονοούμε ότι θα πρέπει να αναπτύξουμε την κτηνοτροφία μας για να μπορέσει να συμπαρασύρει σε άνοδο και τη γεωργία. Αυτή η απόφαση είναι βέβαιο ότι οδηγεί στην αντίθετη κατεύθυνση.

Οι βουλευτές όλων των κομμάτων θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ψήφος που θα κληθούν να δώσουν γι΄ αυτό το θέμα στη Βουλή θα τους στιγματίσει για όλη τους τη ζωή.

Καλώ όλους τους κτηνοτρόφους, τις Οργανώσεις τους, τους Τυροκόμους, τις Γαλακτοβιομηχανίες και όλους τους παραγωγούς και φορείς  να υπάρξει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. (από το οποίο στο παρελθόν είχαμε θετική ανταπόκριση για το ίδιο θέμα.)

Ο Αγροτικός  Κόσμος πιστεύω ότι θα εκτιμήσει και θα αξιολογήσει τη θέση όχι μόνο των Κομμάτων για το θέμα αυτό αλλά και για τον κάθε Βουλευτή και θα πράξει αναλόγως όταν έρθει η ώρα.

Σε ότι με αφορά, με τις μικρές μου δυνάμεις, θα πράξω ότι είναι δυνατόν και με κάθε μέσο θα στηρίξω τις προσπάθειες του Κτηνοτροφικού κόσμου και των φορέων για μπλοκάρισμα της εφαρμογής της επαίσχυντης αυτής απόφασης».

φωτο: ypaithros.gr

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ