ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ ΣΤΙΣ 19/3 ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ

Με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από τη Θεσσαλία, τη Δυτική Μακεδονία, την Κρήτη, την Πελοπόννησο κ.α και στόχο την αποτίμηση του αγώνα αλλά και το συντονισμό της περαιτέρω δράσης της συνεδρίασε την Πέμπτη στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες αποφάσισαν κλιμάκωση του αγώνα τους, με πρώτο σταθμό τη δυναμική συμμετοχή στον εορτασμό της 107ης επετείου του Κιλελέρ, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου, στον τόπο της εξέγερσης, ενώ παράλληλα δρομολογούν σειρά κινητοποιήσεων ανά την Ελλάδα με ενημερωτικές περιοδείες και συγκεντρώσεις στα χωριά, με στόχο την ενίσχυση των κατά τόπους αγροτικών συνεταιρισμών και τη δημιουργία νέων, αλλά και παρεμβάσεις σε ΕΛΓΑ, Εφορίες κλπ, για την ανάδειξη αιτημάτων και την προώθηση λύσεων.

«Παρακαταθήκη τα μπλόκα παρά τις πιέσεις, ενώ παράλληλα αναδείχθηκαν οι δύο γραμμές του αγροτικού κινήματος, αφού υπήρξε ξεκάθαρος διαχωρισμός από τους μεγαλοαγρότες», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του προέδρου της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζου Μαρούδα, με τον πρόεδρο της ΕΟΑΣΝ Καρδίτσας Βαγγέλη Μπούτα να εστιάζει στην ανάγκη ανασυγκρότησης του αγροτικού κινήματος, στηλιτεύοντας και τη συμφωνία για τη φέτα.

«Δηλώνουμε απερίφραστα ενάντια στη συμφωνία, καθώς όλα γίνονται στο πλαίσιο του ανταγωνισμού και του κέρδους και φυσικά όταν μαλώνουν τα… βουβάλια της κερδοφορίας και των προσβάσεων την πληρώνουν τα βατράχια δηλ. οι μικρομεσαίοι αγρότες!», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Μπούτας.

Τέλος εκπρόσωποι μικρομεσαίων αγροτών της Καστοριάς και του Αμυνταίου υπογράμμισαν σε δηλώσεις τους πως θα δώσουν δυναμικό παρών στον εορτασμό του Κιλελέρ, ενώ παράλληλα εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για τα αποτελέσματα των πρόσφατων αγροτικών κινητοποιήσεων, από τις οποίες όπως είπαν «κρατάμε την ενότητα των αγροτών όπως αναδείχτηκε μέσα από τον πολυήμερο αγώνα».

«Μοναδική απάντηση πλέον είναι η οργανωμένη αντίδραση», κατέληξαν οι αγρότες απευθύνοντας κάλεσμα για αγωνιστικό εορτασμό του Κιλελέρ.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ