ΈΠΑΥΣΕ Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ»

Εκδικαζόταν χθες Πέμπτη στο Εφετείο Αθηνών η έφεση που είχε καταθέσει ο Φίλιππος Λοΐζος, γνωστός ως «Γέροντας Παστίτσιος».

Σύμφωνα με το άρθρο 8 του 4411/2016 που εξαλείφει το αξιόποινο πλημμελημάτων και πταισμάτων που είχαν τελεστεί μέχρι 31/3/2016 και απειλούνται με ποινή φυλάκισης μέχρι 2 χρόνια, τα αδικήματα του «Γέροντα Παστίτσιου» παραγράφηκαν και έπαυσε η ποινική του δίωξη.

Υπενθυμίζεται πως το 2014 ο «Παστίτσιος» είχε καταδικαστεί σε 10 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή για «καθύβριση θρησκεύματος» παρά το γεγονός ότι ο εισαγγελέας είχε προτείνει μικρότερη καταδίκη.

Την υπόθεση έφερε στο φως μετά από ερώτησή του, ο βουλευτή της Χ.Α. Χρήστος Παππάς στη βουλή, σχετικά με την σελίδα «Γέροντας Παστίτσιος» στο facebook.

Συγκεκριμένα ο χρυσαυγίτης βουλευτής ανέφερε:

«Στην ιστοσελίδα www.facebook.com/gerontas.pastitsios έχει δημιουργηθεί προφίλ με την ονομασία “ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ/ELDER PASTITSIOS”, όπου ο χρήστης υβρίζει, ειρωνεύεται και προσπαθεί να εξευτελίσει την ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας, τον Γέροντα Παΐσιο. Ενδεικτικά αναφέρονται αναρτήσεις όπως «Γέρων Παστίτσιος ο Πατσαφαρίτης», «το νέο θαύμα-τρολιά του Γέροντα στις Σέρρες», καθώς και πολλές προκλητικές και ανάρμοστες φωτογραφίες».

altsantiri.gr

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ