Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: ΔΙΝΟΥΜΕ «ΦΩΝΗ» ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

«Οδεύοντας σε έξοδο από την κρίση δίνουμε “φωνή” στις επιχειρήσεις, καθώς η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει με έναν τρόπο που να μην ενισχύει άλλο τη λιτότητα», τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ευρωπαϊκών υποθέσεων Γιώργος Κατρούγκαλος,

που βρέθηκε την Παρασκευή στη Λάρισα, ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του ΣΘΕΒ.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντησή του με τα μέλη της Ν.Ε Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τα ελληνοτουρκικά αλλά και το ασφαλιστικό.

«Οι συσχετισμοί αλλάζουν στην Ευρώπη και πλέον υπάρχει προοπτική και στην Ελλάδα», υποστήριξε ο κ. Κατρούγκαλος, περιγράφοντας μια Ευρώπη «με άλλο προσανατολισμό πέρα από το ζουρλομανδύα της αυστηρής λιτότητας και της νεοφιλελεύθερης ορθοδοξίας», ενώ αναφερόμενος στις προσφυγές επαγγελματιών για το ασφαλιστικό τόνισε πως «για το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών υπάρχουν πλέον σημαντικές ελαφρύνσεις».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τα ελληνοτουρκικά ο αν. υπουργός δεν δίστασε να μιλήσει για «κρεσέντο προκλήσεων» από την πλευρά της Τουρκίας, που ενδέχεται να συνδέεται και με εσωτερικά ζητήματα της γείτονος, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως οι όποιες προκλήσεις αντιμετωπίζονται με νηφαλιότητα και ψυχραιμία από την πλευρά της Ελλάδας.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, ξεκαθαρίζουμε δε προς κάθε κατεύθυνση πως δεν διεκδικούμε αλλά και δεν παραχωρούμε τίποτα», κατέληξε ο κ. Κατρούγκαλος.

Το βράδυ ο Γ. Κατρούγκαλος μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΘΕΒ με θέμα «Εθνική εξωτερική πολιτική για τη διπλωματία των εξαγωγών», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα σε ζητήματα εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας.

“Εκσυγχρονισμός αλλά και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων αποτελούν τα κλειδιά προκειμένου να προχωρήσουμε με αισιοδοξία στην υλοποίηση των στόχων της οικονομικής διπλωματίας”, υποστήριξε ο Γ. Κατρούγκαλος.

Την εκδήλωση άνοιξαν με χαιρετισμό ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλης και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ενώ ακολούθησε ομιλία από το πρόεδρο του ΣΘΕΒ , με τον Αχιλλέα Νταβέλη να επισημαίνει πως ο συνδυασμός μεταρρυθμίσεων και κοινωνικής ευαισθησίας αποτελεί το ζητούμενο για την ανάπτυξη «έξω από ψευτοδιλήμματα».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι εκπρόσωποι εξαγωγικών θεσσαλικών επιχειρήσεων Αθ. Γρηγοριάδης (γεν. διευθυντής ALFA WOOD GROUP), Ιωάν. Καντώνιας (αντιπρόεδρος της COSMOS ALUMINIUM) και Ιωάν. Τσερέπας (πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος της ΛΑΡΙΠΛΑΣΤ ΑΕΒΕ) τοποθετήθηκαν για τα μέτρα και τις παρεμβάσεις που απαιτούνται για τη στήριξη των εξαγωγών.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ