ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΕ Ο ΑΝΤ. ΓΡΑΒΑΝΗΣ

Με τη φράση “το δελτίο τύπου που με κατατάσσει μεταξύ των επιμελητών και συντακτών της αιτήσεως, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα” ο γνωστός Λαρισαίος δικηγόρος Αντώνης Γραβάνης ουσιαστικά αδειάζει την ερασιτεχνική που τον περιέλαβε μεταξύ των συντακτών της αίτησης για τον διαχειριστικό έλεγχο στην ΠΑΕ.

Παράλληλα επιτίθεται και στην ΠΑΕ για την ανακοίνωση που εξέδωσε. Αναλυτικά ο κ. Γραβάνης, που υπογράφει ως “ένας τίμιος μικροδικηγόρος”, τονίζει:

“Την περασμένη Πέμπτη ενημερώθηκα από τον συνάδελφο κ. Δ. Μπαλατσούκα ότι είχε (ήδη) συνταχθεί αίτηση διενέργειας διαχειριστικού ελέγχου στην ΠΑΕ ΑΕΛ και επιθυμούσε να συμπεριληφθεί το όνομά μου σε σχετικό δελτίο τύπου. Απάντησα ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει εν λευκώ και ζήτησα πρώτα να μου κοινοποιηθεί το περιεχόμενό της αιτήσεως για να κάνω τις παρατηρήσεις μου. Το δικόγραφο μου απεστάλη την Παρασκευή το πρωί, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να το μελετήσω (πολύ δε περισσότερο να δώσω τη συγκατάθεσή μου) αφού θα κατετίθετο το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Συνεπώς, το δελτίο τύπου που με κατατάσσει μεταξύ των επιμελητών και συντακτών της αιτήσεως, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Πάντως, και ασχέτως των ανωτέρω, εννοείται ότι η διαχρονική πάγια θέση μου ήταν και παραμένει υπέρ της διαφάνειας στα οικονομικά της ΠΑΕ, κάτι που άλλωστε έμπρακτα απέδειξα και κατά τη θεσμική μου ενασχόληση με την Μητρική ΑΕΛ (βλέπε εξώδικα και επιστολές προς ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 για παροχή οικονομικών στοιχείων που τελικά παρασχέθηκαν το Σεπτέμβριο 2012, με αποτέλεσμα να ενημερωθεί η ΑΕΛική κοινότητα για την τότε τραγική οικονομική κατάσταση).

[Σε κάθε περίπτωση όμως απορία γεννάει το γεγονός ότι το σωματείο που τώρα ζητεί διαχειριστικό έλεγχο, πέρσι έτεινε χείρα βοηθείας σε προηγούμενο μεγαλομέτοχο, τασσόμενο στην ουσία στο πλάι του κατά του διαχειριστικού ελέγχου που διενεργεί από το δημόσιο για την προηγούμενη ΠΑΕ. Τί έχουμε εδώ; Διαφάνεια α λα καρτ;]

Όσον αφορά την αστεία ανακοίνωση της ΠΑΕ δυο παροιμίες αντί απαντήσεως: “Πολλά αυγά αλλά από ομελέτα τίποτα” και “Ο καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται”. Κύριοι, θα έπρεπε να είχατε ΗΔΗ δώσει τις αιτούμενες πληροφορίες στο μητρικό σωματείο. Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν το κάνετε; Η ΑΕΛ δεν είναι μαγαζάκι κανενός και δεν υπάρχουν κοινές τσέπες ΠΑΕ και μετόχων (παρά τα φληναφήματα των αφελών και των εγκάθετων).

Ένας τίμιος μικροδικηγόρος”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ