ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ Κ. ΚΑΖΑΚΟ

Με ένα τιμητικό αφιέρωμα στον ηθοποιό Κώστα Καζάκο ολοκληρώθηκε χθες Σάββατο 4 Μαρτίου, παρουσία του μεγάλου ηθοποιού, η προτελευταία ημέρα του 9ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας.

Στο Χατζηγιάννειο προβλήθηκε η ταινία ΄΄Μπλόκο΄΄ του κου Κώστα Καζάκο. Μετά την ολοκλήρωση της προβολής της ταινίας ακολούθησε  συζήτηση με συντονιστή τον κο Νίκο Αρτινό, κριτικό κινηματογράφου. Ο γνωστός ηθοποιός κος Κώστας  Καζάκος ευχαρίστησε το κοινό που αγαπάει το κινηματογράφο και παρακολουθεί τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και μίλησε για την υπόθεση το‘’Μπλόκο’’ που ήταν μια από τις απόπειρες  καλλιτεχνικού κινηματογράφου που γινόταν από παλιά.

Τόνισε  ακόμη ότι ο κινηματογράφος δεν είναι το κοινό αλλά ο <<σκηνοθέτης>> ο οποίος είναι ο απόλυτος άρχων της τέχνης αυτής. Ανέφερε  επίσης ότι  το θέατρο δεν είναι μια τέχνη αλλά  ένα σύνολο εργασιών που παίρνουν μέρος πολλοί καλλιτέχνες από πολλούς χώρους. Μίλησε και  για την αληθινή τέχνη από την οποία κανείς δεν φεύγει όπως μπήκε αλλά φεύγει λίγο αλλαγμένος, λίγο πιο συγκινημένος και αναστατωμένος. Κλείνοντας τη συζήτηση ο Κώστας  Καζάκος απάντησε σε ερωτήσεις κοινού και υποδέχτηκε τον κο Κώστα Τσιάνο ο οποίος τόνισε ότι έγινε σκηνοθέτης χάρη σε αυτόν.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί απονομή τιμητικής πλακέτας για την προσφορά του στον ελληνικό κινηματογράφο και τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ στον σκηνοθέτη Θόδωρο Μαραγκό από την πρόεδρο του Artfools κα Αλεξάνδρα Σδράλη Σαρτζή.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΥΛΑΙΑ

Σήμερα τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ θα προβληθούν οι ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τις οποίες θα παρακολουθήσουν και οι σκηνοθέτες τους που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα στη Λάρισα. Στις 9:30 το πρωί στο «Χατζηγιάννειο» θα προβληθούν οι ταινίες του μαθητικού μέρους . Για το μαθητικό έχουν ταξιδέψει 4 σχολεία από την Ελλάδα και αναμένεται να έχει μεγάλη συμμετοχή. Θα προβληθούν οι παρακάτω μαθητικές ταινίες

3ο Γυμνάσιο Λάρισας : «8η εντολή» (12’ 30’’), ΤΕΕ ΕΑ Κατερίνης: «Schooliκομπερδέματα» (20’) , ΓΕΛ Πεύκων : «If he is in trouble» (10’ 20’’), 2ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας : «Faded» (3’ 40’’), 1ο ΕΠΑΛ και 1ο Ε.Κ. Άργους : «Το χρέος» (14’ 30’’), 4ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου : «Ένας πρόσφυγας, ένας άνθρωπος» (9’), Γυμνάσιο Καρλοβασίων Σάμου : «Και περιμένω… » (12’), Γυμνάσιο Μούδρου, Λήμνος : «Ένας μήνας ακόμη… » (10’ 20’’), ΓΕΛ Καστοριάς : «Αποκάλυψη» (12’ 20’’), ΓΕΛ Καστοριάς : «Turn» (6’ 30’’), 13ο ΓΕΛ Λάρισας : «Υδραία» (9’ 30’’), 55ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας : «Σαν τα μάτια μας… » (14΄ 30΄΄), Πειραματικό ΓΕΛ Πανεπιστημίου Μακεδονίας :

«Οι περιπέτειες του αστυνόμου Ηρακλή» (8’ 30’’), 4ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου : «Η κλοπή» (14’ 10’), 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών : «Σαν τα χελιδόνια» (12’ 40’’), Πειραματικό ΓΕΛ Πανεπιστημίου Μακεδονίας : «Ορφέας και Ευρυδίκη» (7’ 50’’), 1ο ΕΠΑΛ και 1ο Ε.Κ. Άργους : «Η ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας… από την πλευρά του Λύκου» (15’), 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Αθηνών : «Βικτώρια» (6’ 30’’). Στις 3 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ» θα γίνει το μαθητικό φόρουμ, όπου όλες οι μαθητικές ομάδες θα μιλήσουν για κινηματογράφο. Στο διεθνές διαγωνιστικό που θα ξεκινήσει στις 4 μ.μ. στο «Χατζηγιάννειο» θα προβληθούν οι ταινίες μικρού μήκους του ελληνικού διαγωνιστικού με την παρουσία 20 και πάνω σκηνοθετών από όλη την Ελλάδα. Θα προβληθούν: «WHAK» Syni Pappa, «Alice in the café» Dimitrios Nakos, Christos and Dimitra «AMERISSA BASTA», «White collar» Natalia Lampropoulou, «The spectator» Thodoris Vournas, «Carols» Thanos Psichogios, «Woman» Κωνσταντίνος Χαλιάσας, «The life of a dead man» Orfeas Peretzis, «Η άλλη Αναστασία Ρίζου» Πάντειο Πανεπιστήμιο, «Alichino» Γιώργος Ευαγγελόπουλος,» Phantom Limb» Michael Felani, «The Owls» Natalia Bougadellis. Μετά το διαγωνιστικό θα προβληθεί η ταινία «Μήδεια» του Αποστόλη Σδράλλη παραγωγής artfools. Στην τελετή απονομής θα τιμηθούν με ειδική πλακέτα ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος και ο σκηνοθέτης Κώστας Τσιάνος για την προσφορά τους στο θέατρο και τον Κινηματογράφο. Τέλος η τελετή θα κλείσει με μικρή δεξίωση στο φουαγιέ του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου Λάρισας. Την τελετή λήξης θα παρουσιάσουν ο ΄Ακυς Μητσιούλης και η Ολυμπία Καλαμπαλίκη. Στα ενδιάμεσα δρώμενα η Παρασκευή Μπασιούκα Χορογραφίες : Richard Szilagyi – Έφη Γιανναράκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ