ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ “Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ” ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η Δ/νση Αθλητισμού Πολιτισμού & Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, στο πλαίσιο αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών των Παιδικών Σταθμών, και των συναντήσεων ενημέρωσης του παιδαγωγικού προσωπικού αλλά και των γονέων των φιλοξενούμενων παιδιών των Παιδικών Σταθμών του Δήμου,

στις 10/3/2017 ημέρα Παρασκευή και ώρα  18:00 μ.μ. -20:00 μ.μ. στην αίθουσα του ΟΥΗΛ, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική επιστημονική εταιρεία «Παίζοντας» διοργανώνει συνάντηση ενημέρωσης για παιδαγωγούς και γονείς,  με θέμα «Η δύναμη του παιχνιδιού».

Παρά την ευρέως αναγνωρισμένη σημασία του παιχνιδιού, τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια σημαντική μείωση του χρόνου που παίζουν τα παιδιά, καθώς και μια ποιοτική αλλαγή του παιχνιδιού τους. Το ελεύθερο, αδόμητο, αυτοκατευθυνόμενο παιχνίδι των παιδιών και ιδιαίτερα το παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους, έχει περιοριστεί δραστικά.

Με την ενημέρωση για  το πρόγραμμα “Η δύναμη του παιχνιδιού”, γονείς και παιδαγωγοί θα βοηθηθούν για να ενισχύσουν το παιχνίδι των παιδιών και θα δοθεί η δυνατότητα να οργανώσουν χώρους για παιχνίδι εσωτερικά και εξωτερικά με άχρηστο υλικό.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ