“ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ” ΣΤΟ ΤΜΕΔΕ ΛΟΓΩ ΕΦΚΑ

Στη Λάρισα ο πρόεδρος του νέου φορέα Κ. Μακέδος

Σημαντικές «παρενέργειες» στη λειτουργία του ενιαίου φορέα ΤΜΕΔΕ προκαλούνται από τον ΕΦΚΑ, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο πρόεδρος του νέου φορέα Κ. Μακέδος, που βρέθηκε τη Δευτέρα στη Λάρισα, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε το ΤΕΕ Κεντροδυτικής Θεσσαλίας, προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήματα

για το νέο Ασφαλιστικό Νόμο 4387/2016 και τη λειτουργία του νέου φορέα ΤΜΕΔΕ.

«Το ΤΜΕΔΕ λειτουργεί παράλληλα με τον ΕΦΚΑ και υπάρχει μια σειρά δομών που πρέπει να στήσει, ενώ υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα όπως η λειτουργία των συμβουλευτικών επιτροπών που δεν λειτουργούν, καθώς και οι επιμέρους επιτροπές που ορίζει ο νόμος, ενώ προβληματισμός υπάρχει και αναφορικά με το τι θα γίνει με την περιουσία του ταμείου», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μακέδος.

Χαρακτηρίζοντας ως «κρίσιμες προκλήσεις» τόσο την  εύρυθμη λειτουργία του ΕΦΚΑ, όσο και τον εξορθολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ο κ. Μακέδος συμπλήρωσε πως και τα δύο αποτελούν αναγκαίες προϋποθέσεις για τη μετάβαση στο νέο καθεστώς με τις λιγότερες δυνατές αναταράξεις, ώστε να καταφέρουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες να κερδίσουν το δικαίωμα της επιβίωσης.

«Χωρίς βιώσιμο και ενεργό τον κλάδο των μηχανικών δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη», κατέληξε ο πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο νέος φορέας περιλαμβάνει 31.000 και πλέον πιστούχους μηχανικούς και εργολήπτες δημοσίων έργων, που συνδυαστικά συμμετέχουν σε πλέον των 6.000 Τεχνικών Εταιρειών.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ