ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ, “ΜΙΚΡΟ ΛΕΥΚΟ ΚΟΧΥΛΙ” ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Το Κέντρο Στήριξης για το Παιδί & την Οικογένεια “ΝΗΜΑ” σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων συνδιοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου «Μικρό Λευκό Κοχύλι» της Κατερίνας Χλωροκώστα την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 στον Μύλο του Παπά (αμφιθέατρο 2ου ορόφου στο κεντρικό κτίριο).

Ώρα έναρξης: 20:00 μ.μ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Γιώτα Φώτου – Σχολική Σύμβουλος, Συγγραφέας, Κωνσταντία Χαλδούπη – Πολιτισμιολόγος, Υπεύθυνη του δημιουργικού εργαστηρίου του ΝΗΜΑτος, και η συγγραφέας Κατερίνα Χλωροκώστα, Δραματοθεραπεύτρια.

Την εκδήλωση θα συντονίζει η δημοσιογράφος κα Κωνσταντίνα Καρυδάκη.

Η ιστορία μιας μαμάς και της κόρης της. Ένας εσωτερικός μονόλογος μιας αγωνιώδους διαδρομής. Η προσπάθεια επαφής με ένα παιδί που χάθηκε για πάντα. Η μαμά της Στέλλας κάνει ένα μακρύ εσωτερικό ταξίδι, αναλύοντας την ίδια και τη στάση της απέναντι στη ζωή της και στον μητρικό της ρόλο. Μέσα από ενοχές, θλίψη, σκληρό πόνο και απόγνωση, βρίσκει επιτέλους τις  απαντήσεις που ζητά. Η θλίψη δεν θα σβηστεί ποτέ και το ξέρει, μα μιλώντας στο  νεκρό παιδί της, βρίσκει  εσωτερική γαλήνη και ουσιαστικά μας δείχνει τον δρόμο, επενδύοντας στην απλότητα των σχέσεων.

Στην απλότητα της ίδιας της ζωής. Μια σκληρή ιστορία με επίκεντρο την ουσία των ανθρώπινων σχέσεων και την αντίσταση στην περιπλοκότητα της  καθημερινότητας.

Βιωματικό Εργαστήριο

Το Σάββατο 8 Απριλίου στις 10:00 έως 13:00 η κα Χλωροκώστα θα πραγματοποιήσει στον ίδιο χώρο βιωματικό εργαστήρι με τίτλο:

«Φτιάχνοντας το σχήμα μου. Είμαι πια δικός μου!»  Ο ρόλος των γονιών μου στην ζωή μου. Οι άγκυρες. Οι ρόλοι. Τα πρέπει της οικογένειας. Μια ομάδα με στόχο την προσωπική μου εξέλιξη κι επίγνωση.

Συμμετοχή: 30 ευρώ για έγκαιρη εγγραφή (ως τις 31 Μαρτίου) και 40 ευρώ για εκπρόθεσμες εγγραφές.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων – Δηλώσεις συμμετοχής στο 6973179326

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ