ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ «ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΕΝΤΑΡΕΣ»

Παρουσιάστηκε στο θέατρο ΟΥΗΛ το βιβλίο του Β. Αυδίκου

«Το θεματικό κέντρο του βιβλίου αφορά στο ηθικό χρέος, ωστόσο η καθοριστική ευκαιρία που παρουσιάζεται μέσα από τις σελίδες του δεν αφορά μόνο τον κεντρικό ήρωα αλλά όλα τα πρόσωπα της μυθοπλασίας», τόνισε μεταξύ άλλων η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης και συγγραφέας Ελένη Αναστασοπούλου,

στο πλαίσιο της παρουσίασης του μυθιστορήματος του Βαγγέλη Αυδίκου «Οι τελευταίες πεντάρες», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο θέατρο ΟΥΗΛ.

Η δραματική δεκαετία του 1940 που τελείωσε με τον εμφύλιο πόλεμο, ο οποίος άφησε πολλά τραύματα σ’ όλη την Ελλάδα, ξετυλίγεται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, το οποίο όπως ανέφεραν οι ομιλητές συμβάλλει στην ιστορική μνήμη, την ώρα που διαπραγματεύεται ένα πολύ δύσκολο και οδυνηρό για τον τόπο θέμα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για το βιβλίο μίλησε ο αρχιτέκτονας, καθηγητής του ΤΕΙ Θεσσαλίας Νίκος Σαμαράς, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κοινωνιολόγων (παρ/μα Λάρισας) κ. Πουτσιάκας.

Την παρουσίαση, που «έντυσε» μουσικά ο Σπ. Καβαλιεράτος και συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Σιούλας, συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων (παράρτημα ν. Λάρισας), η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, το Ίδρυμα «Συνέλευση των Πολιτών της Μεσογείου», το Βιβλιοπωλείο «Καλτσάς» και οι εκδόσεις ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ