ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου Δ.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

To Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής  του Δήμου Λάρισας  επισκέφθηκαν μαθητές των Γ και Δ τάξεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς του σχολείου. Σκοπός της επίσκεψης ήταν οι μαθητές να διαμορφώσουν υπεύθυνη συμπεριφορά σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και να κατανοήσουν τη σημασία του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής οι μαθητές εκπαιδεύονται σε θέματα του κώδικα οδικής κυκλοφορίας (ΚΟΚ) από εκπαιδευτές και η επίσκεψη περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική κατάρτιση με γενικά στοιχεία οδικής ασφάλειας, βασικούς κανόνες κυκλοφορίας με έμφαση στηδιαμόρφωση ορθής συμπεριφοράς στο δρόμο.

Οι υπεύθυνοι μίλησαν στα παιδιά για τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, για τις υποχρεώσεις που έχουν οι οδηγοί, οι συνοδηγοί αλλά και οι πεζοί. Επίσης, τους είπαν τι πρέπει να κάνουν όταν διασχίζουν ένα δρόμο ή περνάνε από μία διάβαση πεζών.

Η πρακτική εξάσκηση περιλάμβανε την εφαρμογή των αρχών και κανόνων οδικής συμπεριφοράς με εκτέλεση προκαθορισμένων διαδρομών στο χώρο του πάρκου κυκλοφοριακής Αγωγής, είτε πεζή είτε με τροχοφόρα οχήματα (ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα) και στο τέλος πήραν αναμνηστικό δίπλωμα οδήγησης!

Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους για την υποδοχή καθώς και για όλα όσα δίδαξαν στους μικρούς μαθητές/τριες μας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ