ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΕΑΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Κλιμάκιο της ΟΤΟΕ επισκέφθηκε τη Λάρισα

Συνάντηση με στόχο την άμεση ενημέρωση αναφορικά με τις εξελίξεις στις τράπεζες και την οικονομία, αλλά και σειρά ζητημάτων που απασχολούν τους τραπεζοϋπαλλήλους πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας, παρουσία του αντιπροέδρου της ΟΤΟΕ Σωτήρη Σαξώνη και συνδικαλιστών της Ομοσπονδίας.

Τα στελέχη της ΟΤΟΕ αναφέρθηκαν αναλυτικά στο όλο θέμα, επικεντρώνοντας και στην  υλοποίηση εκκρεμών ρυθμίσεων της κλαδικής Σ.Σ.Ε., τη ψηφιοποίηση τραπεζικών εργασιών, την προστασία της απασχόλησης, καθώς και  τις ενέργειες αντιμετώπισης των συνεπειών τόσο της κρίσης όσο και των μέτρων που πλήττουν το εισόδημα, τις συντάξεις και τα εργασιακά δικαιώματα των τραπεζοϋπαλλήλων, ενώ στάθηκαν ιδιαίτερα στο θέμα της αξιολόγησης και τις επιπτώσεις της καθυστέρησης στην οικονομία.

«Η καθυστέρηση να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση δημιουργεί ανησυχία και εγκυμονεί κινδύνους για την οικονομία, ενώ χρειάζεται να προχωρήσουν άμεσα και οι νομοθετικές ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια και τον τρόπο αντιμετώπισής τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαξώνης, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «το ενδεχόμενο να απαιτηθεί και 4η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα είναι καταστροφικό για την οικονομία και τη χώρα».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές ο κλάδος παραμένει σε ετοιμότητα ενόψει των εξελίξεων, ενώ ήδη πραγματοποιήθηκαν επαφές με τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και άλλων τραπεζών (Πειραιώς, Eurobank κλπ) και θα ακολουθήσουν και ανάλογες συναντήσεις με φορείς και πολιτικά κόμματα.

«Το γενικό κλίμα για υγιείς επιχειρήσεις δεν είναι ευνοϊκό, ενώ για να υπάρξει αντιστροφή του θα πρέπει να μην επιδεινωθεί περαιτέρω η κατάσταση και φυσικά να αποτραπεί το οποιοδήποτε οικονομικό ατύχημα», επισημάνθηκε στο πλαίσιο της συνάντησης, με τους συνδικαλιστές της ΟΤΟΕ να προσθέτουν χαρακτηριστικά πως η τάση επιστροφής κάποιων καταθέσεων στις Τράπεζες, που παρατηρήθηκε στα τέλη του 2016, δυστυχώς αντιστράφηκε με απόσυρση καταθέσεων στις αρχές του νέου έτους.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ