ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Οι πολύωρες διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών αποδίδουν τους πρώτους καρπούς καθώς εκτιμάται πως έως το Eurogroup της 20ης Μαρτίου θα υπάρχει τεχνική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, γεγονός που θα καταγραφεί και στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που είναι γνώστης των διαπραγματεύσεων, αργά το βράδυ της Τρίτης, δήλωσε πως τo τεχνικό μέρος της συμφωνίας θα έχει ολοκληρωθεί έως το κρίσιμο Eurogroup της 20ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΔΝΤ έχει αποδεχθεί ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό το 2018.

Οι συνομιλίες των δύο πλευρών στρέφονται πλέον στα μέτρα-αντίμετρα και στα εργασιακά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η τεχνική συμφωνία, δεν αναμένεται να συμπεριλαμβάνει τα μέτρα -αντίμετρα που θα αποφασιστούν για το 2019.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, διέκοψαν τις διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας γύρω στις 22.00, κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα και προετοιμάζονται για μακρά νύχτα. Η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου, βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με την Ουάσινγκτον και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, με το Μέγαρο Μαξίμου σε μία ημέρα που θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη για το μέλλον των διαπραγματεύσεων καθώς μπορεί να οδηγήσει στην τελική της διαδρομή, ανοίγοντας το δρόμο στο κλείσιμο της αξιολόγησης.

Κληθείσα να σχολιάσει δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία οι εκπρόσωποι των θεσμών αναμενόταν να αναχωρήσουν την Τρίτη, η Ανίκα Μπράιντχαρτ το διέψευσε τονίζοντας ότι «εργαζόμαστε στενά με τους υπόλοιπους εταίρους για να διασφαλιστεί η συνεχής πρόοδος».

«Δεν δεσμευόμαστε εκ των προτέρων για την ημερομηνία επιστροφής της αποστολής», κατέληξε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε πως είναι πιθανόν να παραμείνουν και την Τετάρτη στην Αθήνα τα κλιμάκια των θεσμών.

efsyn.gr, φωτο newsit.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ