ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ 2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ MARKETING ΚΑΙ BRANDING ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Συνάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής του 2ου Συνεδρίου Marketing και Branding του Τόπου πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία του Δημάρχου Λάρισας κ. Απόστολου Καλογιάννη και των Αντιδημάρχων

Τεχνικών Έργων, Υποδομών και Πολιτικής Προστασίας κ. Γεώργιο Σούλτη  και Πολιτισμού και Επιστημών κ. Πάνο Σάπκα.

Το συνέδριο διοργανώνεται το το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΤΜΧΠΠΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων στις 31 Μαρτίου – 1 Απριλίου 2017 στη Λάρισα στο χώρο του Μύλου του Παππά και στο Δημοτικό Θέατρο ΟΥΗΛ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου: Αλέξιος – Μιχαήλ Δέφνερ, ΤΜΧΠΠΑ ΠΘ, Πρόεδρος, Γεωργία Λάλου, ΤΜΧΠΠΑ ΠΘ, Γραμματέας, Σωτηρία Κατσαφάδου, ΤΜΧΠΠΑ ΠΘ, Γραμματέας, Ταμίας, Τάσος Γούσιος, ΤΜΧΠΠΑ ΠΘ, Υπεύθυνος προβολής, Νεοκλής Μαντάς, ΤΜΧΠΠΑ ΠΘ, Υπεύθυνος επικοινωνίας, Εύα Ψαθά, ΤΜΧΠΠΑ ΠΘ, Θοδωρής Μεταξάς, ΤΟΕ ΠΘ, Λία Γκουντρουμπή και Μαρία Νικολαϊδου, Δ/νση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Δήμου Λαρισαίων.

Ολοένα και περισσότερες πόλεις διεθνώς επιχειρούν να βελτιώσουν την εικόνα και την φήμη τους με βάση τις πρακτικές του marketing και branding του τόπου. Ζητούμενο είναι η προσέλκυση νέων κατοίκων, τουριστών και επενδυτών και η πρόκληση αισθήματος τοπικής υπερηφάνειας στους κατοίκους. Η τάση αυτή συνοδεύεται από την αναζήτηση ενός θεωρητικού πλαισίου, καθώς και μεθοδολογικών εργαλείων, για το σχεδιασμό και την αξιολόγηση της εφαρμογής των αντίστοιχων στρατηγικών, προκαλώντας μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα επιστημονική συζήτηση.

Στην Ελλάδα, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια (δηλαδή στην περίοδο της κοινωνικο-οικονομικής κρίσης), οι υπεύθυνοι των πόλεων αναζητούν τρόπους ώστε να αξιοποιήσουν περισσότερο τις δυνατότητές τους, βεβαίως σε σύνδεση με τη συνηθισμένη επίλυση των προβλημάτων. Στην κατεύθυνση αυτή επιδιώκουν να διαμορφώσουν την ταυτότητά τους και να βελτιώσουν τον τρόπο προβολής τους. Το Μάρτιο του 2012 οργανώθηκε στο Βόλο το 1ο Συνέδριο Marketing και Branding του Τόπου με μεγάλη επιτυχία και με ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο. Το 2ο Συνέδριο φιλοδοξεί να συνεχίσει τη προσπάθεια, προσκαλώντας ειδικούς επιστήμονες, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δημόσιας Διοίκησης και επαγγελματίες να παρουσιάσουν την εμπειρία τους στο αντικείμενο.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ