«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

Γονείς καταγγέλλουν τον διευθυντή για τη συμπεριφορά του και για την κατάσταση στο σχολείο, ενώ ο διευθυντής τους μήνυσε επειδή διαμαρτυρήθηκαν για αποβολές στα παιδιά τους και καταγγέλλει τον προϊστάμενο β/βαθμιας και συνδικαλιστές

Οι αποβολές που έδωσε ο διευθυντής του Γυμνασίου της Γιάννουλης σε μαθητές οι οποίοι έφυγαν από την εκκλησία την ημέρα των Τριών Ιεραρχών, ενώ δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στον εκκλησιασμό, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της κατάστασης που επικρατεί στο σχολείο.

Δύο από τους γονείς που έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν για τις αποβολές βρέθηκαν και μηνυμένοι από τον διευθυντή και μάλιστα κινδύνεψαν να βρεθούν στο αυτόφωρο.

Επειδή οι συγκεκριμένοι γονείς που βρέθηκαν μηνυμένοι από τον διευθυντή, όπως καταγγέλλει ο ένας από αυτούς, θεώρησαν ότι δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης με τον διευθυντή μετά την ατυχή επίσκεψη στο γραφείο του που κατέληξε στις μηνύσεις, απέστειλαν επιστολή, την οποία υπογράφει και τρίτος γονέας, ζητώντας απαντήσεις και εξηγήσεις για την αποβολή των 4 μαθητών.

Η επιστολή

Στην επιστολή τους αυτή που κοινοποιήθηκε τόσο στο σύλλογο καθηγητών του σχολείου, όσο και στη διεύθυνση β/βαθμιας εκπαίδευσης, αναφέρουν:

«Κύριε διευθυντά,

την Τρίτη 31/01/2017, ενημερωθήκαμε, ότι αποφασίσατε να αποβάλετε τους μαθητές , (αναφέρονται τα ονόματα).  Θα θέλουμε να μας απαντήσετε σε κάποια ερωτήματα και να μας αποδείξετε με στοιχεία, για την, κατά την άποψή μας, άδικη, υπερβολική και αντιπαιδαγωγική ποινή που τιμωρείτε τους μαθητές.

 • Ποιος είναι ο λόγος ή οι λόγοι, που αποβάλατε τα παιδιά
 • Ποια και πόσα παιδιά καλέσατε στο γραφείο σας.
 • Ποια και πόσα παιδιά, γνωρίζετε ότι έφυγαν από την εκκλησία και πότε έφυγαν
 • Πως πάρθηκαν οι παρουσίες των μαθητών για τον εκκλησιασμό
 • Πως έγινε η προσέλευση των μαθητών για τον εκκλησιασμό
 • Πόσα παιδιά παρέμειναν μέχρι το τέλος της λειτουργίας
 • Ποιοι καθηγητές παρευρέθησαν στον εκκλησιασμό

Επειδή προκύπτουν πολλά ερωτήματα σε εμάς τους γονείς, σχετικά με την απόφασή σας αυτή, παρακαλούμε όπως μας δώσετε τα ακόλουθα έγγραφα:

 • Εγκύκλιο του υπουργείου για την γιορτή των Τριών Ιεραρχών.
 • Απόφαση του συλλόγου των καθηγητών για την γιορτή και τη συμμετοχή του σχολείου στον εκκλησιασμό.
 • Αντίγραφο παρουσιών των μαθητών
 • Αντίγραφο της ποινής από το βιβλίο ποινών, επικυρωμένο από το σύλλογο καθηγητών
 • Απόφαση του συλλόγου των καθηγητών για την ομαδική αποβολή».

Η απάντηση

Από την πλευρά του ο διευθυντής του σχολείου παρά την τροπή που είχε πάρει το θέμα της αποβολής των μαθητών, απαντώντας στο αίτημα των γονέων αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε απάντηση και οποιοδήποτε στοιχείο ζητήθηκε αναφέροντας τα εξής:

«Σχετικά με αίτησή σας για χορήγηση πληροφοριών και εγγράφων»

Σας γνωρίζουμε ότι για την εξέταση αιτημάτων ιδιωτών για παροχή πληροφοριών η και εγγράφων, πρέπει στην υποβαλλόμενη αίτηση να αναγράφονται

α) οι ακριβείς λόγοι για τους οποίους ζητούνται πληροφορίες ή και έγγραφα.

β) για ποια χρήση ζητούνται πληροφορίες ή και έγγραφα.

γ) τα πλήρη στοιχεία ταυτότητος του αιτούντος (όνομα – επώνυμο – πατρώνυμο – Α.Δ.Τ. ) όπως αυτά είναι καταχωρημένα και μπορούν να αποδειχθούν από το Δελτίο Ταυτότητος καθώς και η διεύθυνση διαμονής.

Η αίτηση κατατίθεται αυτοπροσώπως από τον κάθε ενδιαφερόμενο.

Όταν η αίτηση δεν κατατίθεται αυτοπροσώπως, πρέπει να συνοδεύεται από επικυρωμένο φωτο αντίγραφο του δελτίου ταυτότητας του αιτούντος.

Επίσης, η αίτηση μπορεί να υποβληθεί στο σχολείο από νομίμως εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του ενδιαφερομένου ή μέσω ΚΕΠ.

Ενόψει των ανωτέρω, το από 8-2-2017 αίτημά σας για χορήγηση πληροφοριών και εγγράφων απορρίπτεται, και θα εξετασθεί εφόσον υποβάλλετε αίτηση που πληροί ΟΛΕΣ τις ανωτέρω αναφερθείσες προϋποθέσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ένας εκ των γονέων, η επιστολή που στάλθηκε στο σύλλογο καθηγητών δεν έχει παραδοθεί από τον κ. διευθυντή που θεωρεί εσωτερικό θέμα την όλη κατάσταση.

Ο διευθυντής

Εν τω μεταξύ ο διευθυντής που είχε παραπεμφθεί και για άλλη υπόθεση στο πειθαρχικό και αθωώθηκε σε επιστολή που έστειλε και στη σελίδα προχωρά σε καταγγελίες κατά του προϊστάμενου β/βαθμιας εκπαίδευσης αλλά και σε μερίδα του δ.σ. της ΕΛΜΕ με αφορμή διααμάχη του με εκπαιδευτικό του σχολείου.

Στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:

Είμαι Φυσικός με Διδακτορικό στη Θεωρητική Φυσική Στερεάς Κατάστασης. Έχω δημοσιεύσει διεθνώς πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες στη Φυσική σε κορυφαία περιοδικά διεθνούς  κύρους. Επίσης, έχω συμμετάσχει με εργασίες σε διεθνή ερευνητικά συνέδρια.

Είμαι  Διευθυντής στο Γυμνάσιο Γιάννουλης Λάρισας από τον Σεπτέμβριο του 2011. Πέρυσι το Μάρτη και για πρώτη φορά στην θητεία μου ξεκίνησε ΕΔΕ σε βάρος μου από τον Διευθυντή  Β/θμιας  Εκπ/σης Λάρισας κ. Καψάλη στην οποία, αρχικά, συμπεριέλαβε δύο καταγγελίες  α) εκπαιδευτικού που υπηρετεί στο Γυμνάσιο Γιάννουλης και β) μελών του ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μου.

Όμως, φαίνεται ότι δύο μόνο καταγγελίες δεν ήταν αρκετές για τους διώκτες μου.  Ήθελαν την κεφαλή μου επί πίνακι.  Γι’ αυτό έπρεπε να σιγουρέψουν την καταδίκη μου.

Κατά τη διάρκεια της ήδη διενεργούμενης ΕΔΕ, ο κ. Καψάλης συμπεριέλαβε και τρίτη καταγγελία σε βάρος μου. Σύμφωνα με αυτή την καταγγελία, που κατατέθηκε από πατέρα μαθήτριας του σχολείου μου, είμαι επικίνδυνος ως Διευθυντής και η συμπεριφορά μου απέναντί του  ήταν συμπεριφορά νταβαντζή.

Ο καταγγέλλων πατέρας, συνελήφθη από την Ασφάλεια Λάρισας στις αρχές Σεπτέμβρη  και σήμερα βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Τριπόλεως,  κατηγορούμενος μαζί με άλλους τρείς, για α) βιασμό και αποπλάνηση ανήλικης που συμπλήρωσε το 14ο έτος και β) σωματεμπορία κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα σε βάρος ανηλίκου.

Κλήθηκα ως εγκαλούμενος στην ΕΔΕ και κατέθεσα συνολικά περί τις δεκατρείς ώρες: Φαντάζομαι πως οι εγκληματίες και υπόδικοι του κοινού ποινικού δικαίου ‘ξεμπλέκουν’ με πολύ λιγότερες ώρες ανάκρισης.

Έτσι λοιπόν ξεκίνησε ένας ανελέητος πόλεμος φθοράς εναντίον μου, που σε πρώτη φάση, με την ΕΔΕ, κράτησε περίπου τέσσερεις μήνες. Το πόρισμα ήταν φυσικά καταδικαστικό. Όμως και η παραπεμπτική απόφαση του κ. Καψάλη, προχωρούσε ακόμη πιο πέρα, από τα έωλα συμπεράσματα του πορίσματος: συμπεριέλαβε διατυπώσεις αλλά και αποσιωπήσεις ενεργειών μου με σκοπό να προκαταληφθεί το Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Παρουσιάσθηκα να απολογηθώ στο Πειθαρχικό Συμβούλιο (δύο δικαστικοί λειτουργοί,  ένας Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σης, δύο αιρετά μέλη) στις 28 Νοεμβρίου 2016. Εκεί  απορρίφθηκαν όλες οι κατηγορίες σε βάρος μου, αφού το Συμβούλιο με αθώωσε (4 – 1).  Μειοψήφησε ο ένας αιρετός.  Αποδείχθηκε ότι πήγαν ‘να με τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί’, μειώνοντας την αξιοπρέπειά μου την τιμή και την υπόληψή μου, ως Διευθυντή και ως ανθρώπου.

Γιατί όλα αυτά δεν συνέβαιναν τα προηγούμενα πέντε χρόνια, όσο ήταν Διευθυντής Β/θμιας Εκπ/σης ο κ. Μαργαριτόπουλος; Πως αυτά προέκυψαν από τον Φεβρουάριο του 2016 και μετά,  ήτοι από τότε που ανέλαβε Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σης ο κ. Καψάλης ;

Με την αθώωσή μου, θεώρησα αυτονόητο ότι ο πόλεμος εναντίον μου θα σταματήσει και ότι θα μπορώ να ασχοληθώ απερίσπαστος πια, με τα θέματα του σχολείου, με την προσωπική μου ζωή και με την οικογένειά μου. Δυστυχώς, πολύ γρήγορα διαψεύσθηκα. Ξεκίνησε ένας νέος κύκλος από ‘καταγγελίες’ από την ίδια  εκπαιδευτικό μια εβδομάδα μετά την αθώωσή μου καθώς και πρόσφατα. Με ανυπόστατες καταγγελίες προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα τόσο σε μένα όσο και στην ομαλή λειτουργία του σχολείου μέσα σε ένα ρεβανσιστικό κλίμα. Χθες το μεσημέρι σε συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων, δήλωσα ότι ξεχνώ ότι έκανε η εν λόγω εκπ/κός εναντίον μου για να εξομαλυνθεί το κλίμα στο σχολείο. Όμως  πληροφορήθηκα ότι χθες το βράδυ και η ίδια εκπαιδευτικός, ήταν για άλλη μια φορά στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.. Συνεχίζει να χρησιμοποιεί το ΔΣ της ΕΛΜΕ αναμοχλεύοντας θέματα που έχουν ήδη κριθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο. Έτσι θα εξομαλυνθεί το κλίμα στο σχολείο, με λαϊκά δικαστήρια στο σχολείο  και  φιέστες;

Είναι υποχρέωσή μου ως πολίτη και πολύ περισσότερο ως Διευθυντή, να τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους. Κύριο μέλημά μου είναι η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Ας αναζητηθούν αλλού ψεύτες, υβριστές και συκοφάντες. Όχι στο πρόσωπό μου.

Ήδη, από τις 17 Φλεβάρη 2017 έχω καταθέσει αναφορά και στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, για όλες τις σε βάρος μου ενέργειες, τόσο του Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, όσο και αυτών που θέλησαν να με πλήξουν ως Διευθυντή και ως άνθρωπο.

Θα απευθυνθώ σε κάθε θεσμοθετημένο όργανο της πολιτείας και για όσα γίνονται τελευταία, όχι μόνο για την προστασία της δικής μου τιμής και υπόληψης αλλά και για την προστασία της ομαλής λειτουργίας του σχολείου.

Έχω μάθει στη ζωή μου να ζω με αξιοπρέπεια και να τιμώ τη θέση ευθύνης που μου ανέθεσε η Ελληνική Πολιτεία. Είμαι βέβαιος πως  και οι νέες προσπάθειες συκοφάντησής μου,  θα πέσουν στο κενό».

Νέα ΕΔΕ

Αξίζει να σημειωθεί ότι με αφορμή και τις νέες καταγγελίες των γονέων αναμένεται να υπάρξει και νέα ΕΔΕ σε βάρος του διευθυντή, ενώ από την πλευρά τους οι γονείς που μηνύθηκαν δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν την υπόθεση στα άκρα.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com