ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ!!!

Επική πρόκριση για τους Μπλαουγκράνα επί της Παρί Σεν Ζερμέν

Σε νοκ-άουτ αναμετρήσεις στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων το πρώτο ματς είχε λήξει 4-0 σε 185 περιπτώσεις. Η Μπαρτσελόνα έγινε η πρώτη που το ανατρέπει και περνά στην επόμενη φάση γράφοντας ιστορία. Σε μία ανατροπή που θα συζητιέται για πάντα, οι Καταλανοί στο 88′ χρειάζονταν 3 γκολ για να περάσουν και το έκαναν

 

με τον Νεϊμάρ να βάζει φάουλ, πέναλτι και να δίνει ασίστ για το τελικό 6-1 στο 95′. Η Παρί Σεν Ζερμέν μπορεί να πει πολλά για τα δύο πέναλτι που πήραν οι Blaugrana, όμως ευθύνεται για την εξαιρετικά παθητική προσέγγιση στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς, πριν και μετά το γκολ του Καβάνι που μείωσε σε 3-1 και τσέκαρε μισό εισιτήριο…

Από νωρίς φάνηκε η ψυχολογική κατάσταση των παικτών της Παρί καθώς μόλις στο 3′ Βεράτι και Μαρκίνιος δίστασαν μέσα στην περιοχή όπως και ο Τραπ και ο Σουάρες πετάχτηκε εκεί που έπρεπε για να κάνει το 1-0 με κεφαλιά. Ηταν το 40ό του γκολ στην Ευρώπη και το 111ο με την Μπάρτσα, επίδοση με την οποία έπιασε τα γκολ που έχει πετύχει με τον Αγιαξ. Ο Μασεράνο σούταρε άουτ (10′), στο 11′ η μπάλα βρήκε στο χέρι του Αργεντινού χωρίς να δοθεί κάτι και στο 17′ το φάουλ του Μέσι πέρασε έξω. Στο 31′ ήρθε η πρώτη απειλή από την Παρί που φοβισμένα έπαιξε φουλ άμυνα, αλλά το σουτ του Λούκας πήγε στα χέρια του Τερ Στέγκεν. Η Μπαρτσελόνα ήταν σταθερά μπροστά κόντρα σε ένα σούπερ παθητικό σύνολο και στο 35′ ο Σουάρες πήρε μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ του μπλόκαρε ο Τραπ. Στο 40′ έγινε και δεύτερη γκάφα από πλευρά PSG. Μαρκίνιος και Κουρζάβα μπερδεύτηκαν, ο Ινιέστα τακουνάκι και ο δεύτερος πέτυχε αυτογκόλ για το 2-0 που ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Ούτε το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ήταν καλό για την ομάδα του Ουνάι Εμερι. Στο 48′ ο Μενιέ γλίστρησε και βρέθηκε στο έδαφος μετά την πάσα του Ινιέστα προς τον Νεϊμάρ, ο Βραζιλιάνος επεδίωξε την επαφή με τον Βέλγο και γηπεδούχοι πήραν πέναλτι αφού ο διαιτητής συμβολεύτηκε τον βοηθό του. Στο 50′ ο Μέσι έστησε την μπάλα στη βούλα και νίκησε το Τραπ για το 3-0 βάζοντας ακόμα μεγαλύτερη φωτιά στο Camp Nou. Στο 52′ οι Γάλλοι άγγιξαν το γκολ ύστερα από προσπάθεια του Μενιέ από δεξιά και γύρισμα στον Καβάνι ο οποίος έκανε προβολή άλλά έστειλε την μπάλα στο σίδερο. Δέκα λεπτά αργότερα ο Matador έκανε όμως τη ζημιά. Μετά τη βαθιά μπαλιά ο Κουρζάβα πήρε την κεφαλιά και ο Ουρουγουανός με ωραίο βολέ μείωσε σε 3-1 δίνοντας… μισή πρόκριση στην Παρί.

Η εικόνα του ματς αυτόματα άλλαξε και κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί τι θα γίνει αφού η Μπαρτσελόνα έριξε αμέσως ταχύτητα αφού χρειαζόταν ακόμα τρία γκολ για να περάσει. Στο 64′ ο Καβάνι έχασε καθαρό τετ-α-τετ με τον Τερ Στέγκεν που απέκρουσε με τα πόδια για να απαντήσει ο Μέσι στο 74′ με διαγώνιο σουτ. Το πριο δραματικό φινάλε άρχισε να γράφεται στο 85′. Ο Ανχελ Ντι Μαρία, έφυγε στο ξέφωτο αλλά προσπάθησε να κάνει λόμπα και έχασε την ευκαιρία για το 3-2, κάτι το οποίο αποδείχθηκε μοιραίο. Εκεί που οι πάντες σκέφτονταν τι θα γίνει από εδώ και πέρα στους Blaugrana, όλα άλλαξαν.

Στο 88′ ο Νεϊμάρ με τηλεκατευθυνόμενο φάουλ έκανε το 4-1 και στο 91′ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από τη βούλα ύστερα από ανύπαρκτο πέναλτι που δόθηκε σε βουτιά του Σουάρες σε… επαφή με τον Μαρκίνιος (5-1). Στο 95′ γράφτηκε ιστορία, σε μια φάση που ξεκίνησε από τον keeper της Μπαρτσελόνα, Τερ Στέγκεν, καθώς ο Νεϊμάρ πήρε και έκανε την μπαλιά για τον Σέρτζι Ρομπέρτο, ο οποίος τελείωσε τη φάση για το μυθικό 6-1.

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ουμτιτί, Πικέ, Μασεράνο, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (84′ Αντρέ Γκόμες), Ραφίνια (76′ Σέρτζι Ρομπέρτο), Ινιέστα (65′ Αρντά Τουράν), Νεϊμάρ, Μέσι, Σουάρες.

Παρί Σεν Ζερμέν (Ουνάι Εμερι): Τραπ, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Μενιέ (93′ Κριχόβιακ), Κουρζάβα, Βεράτι, Ραμπιό, Ματουιντί, Λούκας (55′ Ντι Μαρία), Ντράξλερ (75′ Οριέ), Καβάνι.

gazzetta.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ