ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΔΙΚΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας Λάρισας που καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο

Με αφορμή την πολιτική ομιλία του υπόδικου βουλευτή της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, στην πόλη μας, το Σάββατο 11 Μαρτίου, σε αίθουσα που του έχει παραχωρήσει το ξενοδοχείο «Imperial», η Λαϊκή Ενότητα Λάρισας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σήμερα που η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας πλήττεται βάρβαρα από τα δυσβάστακτα μέτρα και τις πολιτικές που εφαρμόζουν οι κυβερνώντες υλοποιώντας τις επιταγές ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ, που το προσφυγικό δράμα έχει κορυφωθεί, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης έχουν καθιερωθεί, οι υπόδικοι χρυσαυγίτες βουλευτές πρωτοστατούν σε επεισόδια για τον αποκλεισμό των προσφυγόπουλων από την σχολική εκπαίδευση, το «ξέπλυμα» της νεοναζιστικής οργάνωσης επιχειρείται κατεξακολούθηση, είναι τουλάχιστον προκλητικό να διοργανώνονται εκδηλώσεις που στοχεύουν στη διάδοση της φασιστικής ιδεολογίας, της υπόθαλψης της μισαλλοδοξίας και του φυλετικού μίσους.

Από την άλλη πρόκληση αποτελεί και η «φιλοξενία» του ξενοδοχείου «Imperial», που δίνει βήμα σε αυτούς που θέλουν να καταργήσουν τη δημοκρατία, στους ναζί δολοφόνους της ΧΑ, στους υμνητές του Χίτλερ και του ναζισμού, του Μεταξά, της Χούντας.

Η εγκληματική οργάνωση μετά από χρόνια οργανωτικής διάλυσης που είχε επιβάλλει το κίνημα επιχειρεί να επανακάμψει, αποθρασυνόμενη από τη συνεχιζόμενη ατιμωρησία της, τη προκλητική πολιτική της νομιμοποίησης από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τις κοινωνικές συνθήκες εκφασισμού που όλα αυτά τα χρόνια δημιούργησαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις.

Δεν θα επιτρέψουμε το φασισμό να «ανθίσει» πάνω στα συντρίμμια μιας κοινωνίας αποδεκατισμένης από τη φτώχεια και την ανεργία.

Καλούμε όλους τους φορείς, οργανώσεις, συλλογικότητες, συνδικαλιστικούς χώρους, να πάρουν θέση και να καταδικάσουν την εκδήλωση.

Καλούμε το Λαρισαϊκό λαό, των δημοκρατικών αγώνων και των αντιφασιστικών παραδόσεων, να απομονώσει τις δράσεις του μορφώματος και να αποτρέψει την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Καλούμε σε αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο 11/03, στις 06:00μ.μ. στο ξενοδοχείο «Imperial» »,  καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ