ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Ανακοίνωση της Ε.Ο.Α.Σ.Ν.Λ για την αποτίμηση του αγώνα και τον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ στις 19 Μάρτη

Συνεδρίασε την Τετάρτη 8 Μάρτη το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας με θέμα την αποτίμηση του πρόσφατου αγώνα των αγροτών και την παραπέρα αγωνιστική πορεία.

Το Δ.Σ. της ΕΟΑΣΝΛ χαιρετίζει τους εκατοντάδες μικρομεσαίους αγρότες  και κτηνοτρόφους που βρέθηκαν στον αγώνα και στα μπλόκα, παλεύοντας ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης- ΕΕ που μας εξοντώνει.

Θέλουμε ιδιαίτερα να  χαιρετίσουμε όσους αγρότες και κτηνοτρόφους αγνόησαν εμπόδια που στήθηκαν από την κυβερνητική προπαγάνδα, που ξεπέρασε κάθε όριο με συκοφαντίες και ψέματα. Όσους ύψωσαν ανάστημα για να μην ξεκληριστούν από την φιλομονοπωλιακή πολιτική  της ΕΕ  και κυβερνήσεων της χώρας, των μνημονίων που ψήφισαν οι 222 βουλευτές των κομμάτων που πολέμησαν τον αγώνα μας.

Τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων υπηρετούνται από την γραμμή πάλης και το πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και της ΕΟΑΣΝΛ στο νομό μας. Με αιτήματα που αποφασίστηκαν στο φως και μέσα από συνελεύσεις με τους ΑΣ, ανοιχτά μοιράστηκαν στους αγρότες και διεκδικήσαμε σε όλη την Ελλάδα.

Το ΔΣ της ΕΟΑΣΝΛ απευθύνει για μια ακόμη φορά κάλεσμα ενότητας στους μικρούς και μεσαίους αγρότες που συμμετείχαν σε μπλόκα στο Νομό που δεν συντονίζονταν με την Ομοσπονδία και την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων ώστε με βάση τα συμφέροντά τους να απομονώσουν όσους έχουν όνειρο ζωής, μέσα από το ξεκλήρισμά μας, να γίνουν οι νέοι σύγχρονοι τσιφλικάδες.

Σε όσους προπαγάνδιζαν « ότι δεν γίνεται τίποτα με τον αγώνα», ή ότι «ο αγώνας πουλήθηκε», θέλουμε να θυμίσουμε το «κέρδος» του περσινού αγώνα, όπως: το αφορολόγητο των 8.600 έως 9.500 €, το αφορολόγητο στις ενισχύσεις μέχρι 12.000 €, αφορολόγητες οι εξισωτικές, οι αποζημιώσεις, τα προγράμματα, η σταδιακή εφαρμογή του ΕΦΚΑ στους αγρότες σε βάθος πενταετίας, η απαλλαγή από τα δικαστήρια για κατηγορίες από προηγούμενους αγώνες μας, που βέβαια δεν ικανοποιούν τα αιτήματά μας και δεν δημιουργούν προϋποθέσεις επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτών.

Αν θεωρούν ότι αυτά τα ελάχιστα δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων, τότε ας μην τα κάνουν χρήση, ή αν ο βουλευτής Λάρισας και πρώην υπουργός, Μ. Χαρακόπουλος, συνεχίζει να πιστεύει ότι οι αγώνες δεν έχουν αποτέλεσμα, ας βγει ανοιχτά να καλέσει τους αγρότες να μην κάνουν χρήση των παραπάνω «κερδών».

Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν αν οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν αψηφούσαν απειλές, υπονόμευση, οικονομικό κόστος, συκοφαντία, προσωπικές επιθέσεις σε στελέχη του κινήματος με ένα σωρό ψέματα και βρομιές από κυβέρνηση και κόμματα, που έτσι νομίζουν ότι μπορούν να κρύψουν τις αντιλαϊκές πολιτικές τους και την ευθύνη για την ψήφιση του 3ου μνημονίου.

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες εργαζόμενους, επαγγελματοβιοτέχνες, άνεργους, άνδρες και γυναίκες που στάθηκαν αλληλέγγυοι στον αγώνα μας και τους διάφορους φορείς, Δημοτικά Συμβούλια, Εργατικά Σωματεία, Συλλόγους Γυναικών, που μας συμπαραστάθηκαν και βοήθησαν στον αγώνα, επισκέφτηκαν  το μπλόκο της Νίκαιας και τα άλλα μπλόκα του Ν. Λάρισας, συμμετείχαν στο Συλλαλητήριο της Αθήνας.

Είμαστε πιο δυνατοί ως αγροτικό κίνημα για να συνεχίσουμε τον αγώνα με άλλες μορφές, μαζί με τα ταξικά σωματεία, που κερδίσαμε την αλληλεγγύη τους και την έμπρακτη στήριξη στον αγώνα μας και κύρια στα αιτήματά μας και την γραμμή πάλης, εναντίον των εκμεταλλευτών μας,  τους εμποροβιομήχανους, τις τράπεζες, τα μονοπώλια και το κράτος τους.

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας απευθύνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες, ιδιαίτερα στις Αγρότισσες για τον καθοριστικό και πολύτιμο ρόλο τους στον αγώνα μας. Τις καλούμε να σηκώσουν κεφάλι και να αντιπαλέψουν τις δυσκολίες και τα εμπόδια που βιώνουν και είναι πολλαπλά στην ύπαιθρο για την συμμετοχή τους στους αγροτικούς συλλόγους, ισότιμα στον αγώνα μαζί με τους άντρες συναδέλφους τους. Να αναμετρηθούν με την μοιρολατρία και την ηττοπάθεια στον αγώνα για τα δικαιώματα τους.

Η ΕΟΑΣΝΛ πιστεύει και αγωνίζεται καθημερινά να δυναμώσει η οργάνωση της μικρομεσαίας αγροτιάς, με ενεργοποίηση των Αγροτικών Συλλόγων που θα οδηγεί στην ουσιαστική λειτουργία, ενημέρωση και συσπείρωση των αγροτών, την δημιουργία νέων και την συνέχιση της αγωνιστικής παρέμβασης. Από αυτόν τον δύσκολο αγώνα βγήκαμε πιο δυνατοί ως αγροτικό κίνημα, γιατί ήδη σε χωριά του νομού μας ιδρύονται νέοι Αγροτικοί Σύλλογοι, όπως και σε όλη τη χώρα.

Η Ενωτική Ομοσπονδία με τους Αγροτικούς Συλλόγους δίνουν και θα δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για την συνέχιση των αγώνων με σταθμό την συμμετοχή των αγροτοκτηνοτρόφων στον αγωνιστικό γιορτασμό –συλλαλητήριο- του Κιλελέρ την Κυριακή 19 Μάρτη στις 12.30 το μεσημέρι στο χώρο της θυσίας των κολίγων.

Δεν πρόκειται να ξεμπερδέψουν εύκολα μαζί μας, θα συνεχίσουμε το επόμενο διάστημα την δράση μας με μικρότερες και μεγαλύτερες αγωνιστικές παρεμβάσεις για όλα τα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζουμε, ή για όσα νέα προκύψουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ