ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΑΠΟ ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ημέρες νηστείας, σκέφτεσαι κάτι καλύτερο από σουτζουκάκια Φτιαγμένα από ρεβύθια;

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 ώρες

Χρόνος Μαγειρέματος: 45′

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολος

Μερίδες: 6 άτομα

Σουτζουκάκια Vegan Συνταγές

Υλικά

Για τα σουτζουκάκια

350 gr. ρεβύθια

2 κρεμμύδια ξερά

4-5 σκελίδες σκόρδο

100 gr. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

Πιπέρι

Αλάτι

Για την σάλτσα

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

250 ml. χυμό ντομάτας

1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

100 ml. κόκκινο κρασί

2-3 κόκκους μπαχάρι

Ελάχιστο κύμινο

Ελάχιστη κανέλα

Πιπέρι

Αλάτι

2 κουταλιές της σούπας Παρθένο Σησαμέλαιο

Για το τηγάνισμα

Αλεύρι

Παρθένο Σησαμέλαιο

Μαϊντανό ή κόλιανδρο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1) Αποβραδίς μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε ζεστό νερό. Την επόμενη ημέρα τα σουρώνουμε και τα απλώνουμε σε μια καθαρή πετσέτα για να στεγνώσουν.

2) Στον επεξεργαστή τροφίμων αλέθουμε τα ρεβύθια, τ’ αλέθουμε προσεκτικά ώστε να μην τα πολτοποιήσουμε. Στον επεξεργαστή τροφίμων επίσης το αλέθουμε και το ψωμί. Τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη τα κρεμμύδια και στο ψιλό μέρος το σκόρδο.

3) Σε ένα μεγάλο μπωλ ζυμώνουμε τα ρεβύθια, το ψωμί, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μπαχαρικά, καρυκεύουμε με όσο αλάτι και πιπέρι χρειαστεί, σύμφωνα με τα γούστα μας. Όταν ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά πλάθουμε και δίνουμε σχήμα σ τα σουτζουκάκια, τα αραδιάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο και τα αλευρώνουμε.

4) Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα σωτάρουμε σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι με 2 κουταλιές της σούπας Παρθένο Σησαμέλαιο για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, τα μπαχαρικά και το κρασί.

5) Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε την ζάχαρη και την ντομάτα, αν χρειαστεί (ανάλογα πόσο πηκτός είναι ο χυμός ντομάτας) προσθέτουμε ζεστό νερό. Σιγοβράζουμε την σάλτσα μέχρι να δέσει.

6) Ξεκινάμε να τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια σε καυτό Παρθένο Σησαμέλαιο,δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα μόνο τόσο ώστε να καλύπτονται τα σουτζουκάκια, τα γυρίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

7) Τέλος τα τοποθετούμε μέσα στο τηγάνι, προσεκτικά, να ανακατευτούν με την σάλτσα και βράζουμε για 5 λεπτά. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ή κόλιανδρο και σερβίρουμε.

huffingtonpost.gr/funky-cook

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ