ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΣΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο (6 Μαρτίου), πραγματοποιήθηκαν στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου σχετικές εκδηλώσεις με σκοπό την περαιτέρω ευαισθητοποίηση των μαθητών στο ανησυχητικό αυτό φαινόμενο της βίας και την επαγρύπνηση όλης της σχολικής κοινότητας για την έγκαιρη παρέμβαση,

ώστε να περιοριστούν οι πιθανότητες εκδήλωσής της και να αποτραπούν οι αρνητικές της συνέπειες στις διαπροσωπικές σχέσεις των παιδιών.

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκε εκτενώς το πρόβλημα της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, διαβάστηκαν σχετικά κείμενα και οι μαθητές συνέθεσαν δικά τους με ανάλογα θέματα, έφτιαξαν συνθήματα και φιλοτέχνησαν αφίσες.

Ειδικότερα οι μαθητές των Δ και Ε τάξεων του σχολείου οι οποίοι συνεχίζουν το περσινό πρόγραμμα «StopBullying», παρουσίασαν τη εργασία τους με τίτλο «Η ζωή σου φωνάζει …» Πρόκειται για μια πρωτότυπη προσέγγιση του θέματος μέσα από ένα μουσικό βίντεο που έφτιαξαν τα παιδιά και εκπαιδευτικοί του σχολείου. Παρουσιάζονται διαφορετικές όψεις του φαινομένου (cyberbullying, λεκτική βία, ψυχολογική βία) και δίνεται έμφαση στα στηρίγματα που μπορεί να βρει ένα παιδί στο χώρο του σχολείου.

https://www.youtube.com/watch?v=cABHU-Kh9kk

Στο φετινό πρόγραμμα με τα παιδιά συνεργάζονται οι εκπαιδευτικοί: Κυρατζής Αντώνης, Γώγου Βίβιαν, Κρίθαρη Χριστίνα, Κουτάλου Χριστίνα και Μπλάκου Θεοδώρα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ