Η ΑΡΜΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΩΝ ΕΝ.ΠΟ.Λ.

Μία από τις πολλές δράσεις των Ενεργών Πολιτών Λάρισας, είναι και «Οι Πέμπτες αλλιώς…», όπου έγκριτοι επιστήμονες και ειδικοί, με τις πλούσιες γνώσεις τους και με εκλαϊκευμένο τρόπο, προσεγγίζουν θέματα που αφορούν τον πολίτη είτε ως άτομο είτε ως μέλος του κοινωνικού συνόλου.

Τη σπουδαιότητα αυτών των συναντήσεων καταμαρτυρά η θέρμη με την οποία τις αγκαλιάζουν οι πολίτες, που γεμίζουν κάθε φορά τη Στέγη Αλληλεγγύης των Ενεργών Πολιτών.

Την περασμένη Πέμπτη η κοινωνιολόγος κ. Διονυσία Τριπολίτου, στο πλαίσιο μιας σειράς πολύ ενδιαφερόντων σεμιναρίων, παρουσίασε το θέμα: «Αρμονία στην Επικοινωνία: Γονέας – Ενήλικας – Παιδί». Αναλύθηκαν οι τρεις Καταστάσεις του Εγώ, δηλαδή η Διδαγμένη αντίληψη ζωής ( ΓΟΝΕΑΣ), η αισθητή αντίληψη ζωής (ΠΑΙΔΙ), και η Συλλογιστική αντίληψη ζωής (ΕΝΗΛΙΚΑΣ). Οι τρεις Καταστάσεις του εγώ παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας και είναι χρήσιμο να λειτουργούν αρμονικά, έτσι ώστε ο κάθε άνθρωπος ως μοναδική και ξεχωριστή προσωπικότητα να μπορεί να έχει κριτική σκέψη, να φέρεται με ενσυναίσθηση και να δρα συλλογικά.

Για άλλη μία φορά η κ. Διονυσία Τριπολίτου με την καταπληκτική αμεσότητα του λόγου της, που πηγάζει από τη βαθιά γνώση του αντικειμένου της, κατάφερε να καθηλώσει το κοινό της, το οποίο κάθε φορά φεύγει από τη Στέγη των Εν.Πο.Λ. με εμπλουτισμένες γνώσεις που αφορούν προβλήματα της καθημερινότητας.

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας ευχαριστούν θερμά τόσο την εισηγήτρια, που πάντα ανταποκρίνεται με προθυμία στις προσκλήσεις μας, όσο και τους πολίτες που τιμούν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις μας! Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε προσφέροντας ότι καλύτερο μπορούμε και σ’ αυτόν τον τομέα κοινωνικού ενδιαφέροντος.

ΝΕΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Άλλη μια Πέμπτη θα κυλήσει… αλλιώς στη Στέγη Αλληλεγγύης των Ενεργών Πολιτών Λάρισας, την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 και ώρα 6:30.

Η έγκριτη κοινωνιολόγος Διονυσία Τριπολίτου, θα συνεχίσει τη σειρά σεμιναρίων που εθελοντικά προσφέρει σε συνεργασία με τους Εν.Πο.Λ. στους πολίτες της Λάρισας,  που κατακλύζουν την αίθουσα για να βιώσουν τις μοναδικές παρουσιάσεις της! Το θέμα αυτή την Πέμπτη θα είναι: «Αρμονία στην Επικοινωνία: Γονέας – Ενήλικας – Παιδί».

Το σεμινάριο αναφέρεται στις τρεις Καταστάσεις του Εγώ, την Διδαγμένη αντίληψη ζωής ( ΓΟΝΕΑΣ), την αισθητή αντίληψη ζωής (ΠΑΙΔΙ), και την Συλλογιστική αντίληψη ζωής (ΕΝΗΛΙΚΑΣ).  Οι τρεις Καταστάσεις του εγώ παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας και είναι χρήσιμο να λειτουργούν αρμονικά έτσι ώστε ο κάθε άνθρωπος ως μοναδική και ξεχωριστή προσωπικότητα να μπορεί να έχει κριτική σκέψη, να φέρεται με ενσυναίσθηση και να δρα συλλογικά.

Μερικές φορές αλλάζουμε την συμπεριφορά μας, την έκφρασή μας τον τόνο φωνής μας με τέτοια ταχύτητα, που ένας παρατηρητής μη πληροφορημένος, θα μπορούσε να αναρωτηθεί εάν πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που έχει απέναντί του. Η έννοια των Καταστάσεων του Εγώ, μας δίνει μία εξήγηση σ’ αυτήν την ανθρώπινη δυνατότητα αλλαγής προσώπου ή προσωπικότητας, με τόση ευκολία.

Οι Καταστάσεις του Εγώ είναι συστήματα σκέψεων και συμπεριφορών άμεσα συνδεδεμένα με τα διαφορετικά στάδια ανάπτυξης του ατόμου (ή ενός συνόλου), όπως μία οικογένεια, ένας τομέας επιχείρησης ή η ίδια η επιχείρηση.

Στο σεμινάριο, θα διαλευκανθούν όλες οι λειτουργίες των Καταστάσεων του Εγώ και θα παρουσιαστεί η προέλευσή τους, το περιεχόμενο και η δράση τους.

Την Πέμπτη στις 6:30, στη Στέγη Αλληλεγγύης των Εν.Πο.Λ. (Παναγούλη 37)! Η είσοδος είναι ελεύθερη!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ