ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟΝ “ΠΟΛΕΜΟ” ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

Παρέμβαση από μέλη του προηγούμενου δ.σ. του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου

Επίθεση στον διευθυντή του Γυμνασίου Γιάννουλης εξαπολύουν με ανακοίνωσή τους μέλη του προηγούμενου δ.σ. του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου που παράλληλα παρέχουν πλήρη στήριξη στον προϊστάμενο β/βαθμιας εκπαίδευσης του νομού.

Αναλυτικά στην επιστολή τους αναφέρουν:

“Σχετικά με την καταγγελία του διευθυντή του Γυμνασίου Γιάννουλης και την αναφορά του στις καταγγελίες που έγιναν από μέλη του ΔΣ του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων,

τα μέλη του απερχόμενου ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Γιάννουλης, με την συγκεκριμένη επιστολή, θέλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας για την λειτουργία του σχολείου των παιδιών μας. Η καταγγελία που δημοσιεύτηκε από τον Διευθυντή, μας έδειξε ότι ο συγκεκριμένος διευθυντής όχι μόνο δεν συνειδητοποίησε τις πράξεις του, που τον οδήγησαν σε ΕΔΕ, αλλά θεωρεί τις καταγγελίες μας ψευδείς και έωλες όπως ο ίδιος αναφέρει. Η πρόσφατη καταγγελία γονέων, που εκδιώχθηκαν και μηνύθηκαν από τον ίδιο διευθυντή, δείχνει ότι στο σχολείο συνεχίζει να υπάρχει ένα κλίμα εκφοβισμού και έλλειψης δημοκρατίας που περνά και στα παιδιά μας. Που ακούστηκε να διώκονται γονείς διότι αμφισβήτησαν, όπως ο ίδιος αναφέρει, τον παιδαγωγικό χαρακτήρα της τιμωρίας που υπέστησαν τα παιδιά τους σε μια μέρα αργίας. Μήπως ο διάλογος και η δημοκρατία αποτελούν άγνωστες λέξεις, για τον συγκεκριμένο διευθυντή, ή, μήπως αγνοεί ότι το σχολείο δεν είναι τσιφλίκι κανενός, αλλά ένας οργανισμός που λειτουργεί με συνεργασία Καθηγητών, Γονέων, Μαθητών και τοπικής κοινωνίας;

Νοιώθουμε επίσης την ανάγκη να αναφερθούμε στην στάση του Διευθυντή Β/θμιας εκπ/σης ο οποίος με αντικειμενικότητα διακριτικότητα και ευαισθησία χειρίστηκε το θέμα, μακριά από πολιτικές και συντεχνιακές σκοπιμότητες, με στόχο την προστασία των παιδιών μας και την αποκατάσταση ενός ευνοϊκού κλίματος λειτουργίας της σχολικής μονάδας.

Ο δε στίχος του Σοφοκλή στον οποίο αναφέρεται ο κ. Μπερδέκας, ταιριάζει περισσότερο στον ίδιο παρά στον κ. Καψάλη, ο οποίος ενήργησε έτσι όπως πρέπει να ενεργεί κάθε δημόσιος λειτουργός που κατέχει θέση ευθύνης και σέβεται τον εαυτό του και τον κάθε πολίτη. Από έναν τέτοιο άνθρωπο μόνο μαθήματα συμπεριφοράς θα μπορούσε να πάρει ο κ. Μπερδέκας και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι, από όλη τη Γιάννουλη, γονείς και μαθητές που γνωρίζουν τον κ. Καψάλη και σαν πρώην Λυκειάρχη του ΓΕΛ Γιάννουλης, μόνο καλά λόγια έχουν να πουν.

Ως πολίτες αυτής της χώρας που γέννησε την Δημοκρατία και ως γονείς που αγωνιζόμαστε καθημερινά να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας με αξιοπρέπεια, μέσα στην δύσκολη οικονομική κρίση που βιώνει η πατρίδα μας, απευθυνόμαστε προς κάθε υπεύθυνο και ζητάμε μακριά από κομματικές σκοπιμότητες, να υπερασπιστούν το δικαίωμα των παιδιών μας, για ένα δημόσιο και δημοκρατικό σχολείο που θα τους δίνει μόνο χαρά και γνώση”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ