ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ 2η ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Θα πραγματοποιηθεί 28,29 και 30 Απριλίου στο Άλσος του Αγίου Γεωργίου

Ο Δήμος Τυρνάβου θα διοργανώσει και φέτος, την 2η Γιορτή Ανθοκομίας. Πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια  της Δημοτικής Αρχής που έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες, τις οποίες με αναγνωρισμένη επιτυχία έχει θεσμοθετήσει και διευρύνει από την αρχή της δημοτικής περιόδου που ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου.

Για την Γιορτή της Ανθοκομίας  οι διοργανωτές έχουν δυο στόχους:

Πρώτον,  να γίνει ένας ακόμη θεσμός στον Αμπελώνα  και δεύτερον, η αναγνώρισή της  από την  κοινωνία, ώστε να αποτελέσει ένα «κέντρο επιχειρηματικότητας» για όσους θέλουν να αντιδράσουν δυναμικά στην οικονομική κρίση.

Η Γιορτή της Ανθοκομίας , με πολλούς  επισκέπτες, μπορεί να δημιουργήσει το πεδίο  προσφοράς και ζήτησης υπηρεσιών και προϊόντων του αγροτικού τομέα αλλά και του βιοτεχνικού.

Ως δημόσιος φορέας ο Δήμος  έχει το ειδικό βάρος και τις υποδομές να βοηθήσει κυρίως αυτούς που είναι στο ξεκίνημά τους και δεν έχουν τα κεφάλαια να επεκταθούν άμεσα.

Για να εφαρμόσει αυτή τη νέα στρατηγική δημόσιας προσφοράς, ο Δήμος , έχει δρομολογήσει τις παρακάτω ενέργειες:

  • Παραχωρεί το Χώρο Δωρεάν στους Εκθέτες ,όπως και τη φύλαξη του χώρου και τον εξοπλισμό σε ομπρέλες τραπεζάκια καρέκλες, κιόσκια και φωτισμό, τη διαφήμιση του γεγονότος με αφίσες πανό και μέσα μαζικής ενημέρωσης .
  • Προσκαλεί όλους τους  φυτωριούχους, ανθοπαραγωγούς, εμπόρους και βιοτέχνες ειδών κήπου αλλά και επαγγελματίες ή επιχειρήσεις που έχουν σχέση με το αντικείμενο να έρθουν σε επαφή με τους ανθρώπους του Δήμου και να λάβουν μέρος στη γιορτή ή αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα φέτος να επισκεφτούν το χώρο και να είναι παρόντες  στην επόμενη  φορά .

 

Στη φετινή γιορτή ανθοκομίας προτείνονται και τρεις βραβεύσεις για το διαγωνισμό που αφορά τους κήπους των σπιτιών του Δήμου.

  1. Η καλύτερη λουλουδάτη αυλή.
  2. Η καλύτερη πράσινη αυλή.
  3. Η αυλή που θα πάρει τα περισσότερα like στο FB της σελίδας της ανθοκομίας.

Όσες και όσοι θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή θα καλείτε για τον Αμπελώνα και Βρυότοπο στο 6973 847847 έντεκα με μία το μεσημέρι. Για τον Τύρναβο θα  καλείτε στο 6976 763903.

Για κάθε αυλή θα ανεβαίνουν πέντε φωτογραφίες.

Κριτική επιτροπή θα είναι:

Οι γεωπόνοι του Δήμου και θα προταθούν να δηλώσουν συμμετοχή όσοι και όσες βραβεύτηκαν στον περσινό διαγωνισμό.

Προτάσεις για την καλύτερη διοργάνωση του διαγωνισμού γίνονται δεκτές έως 20 Μαρτίου. Η φωτογράφιση θα αρχίσει από την πρώτη Απριλίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ