ΜΕ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ 4ο ΚΑΙ 37ο Δ.Σ. ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εν μέσω ενστάσεων και φόβων όπως εκφράστηκαν από γονείς και εκπαιδευτικούς,επαναλειτούργησαν σήμερα τα 2 δημοτικά (4ο και 37ο) και τα δύο νηπιαγωγεία (28ο και 37ο)στο κεντρικό σχολικό συγκρότημα της Λάρισας που έκλεισε τη Δευτέρα λόγω πτώσης σοβάδων σε αίθουσα του σχολείου.

Παρών σήμερα στην επαναλειτουργία του σχολείου ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του δήμου Θωμάς Δαούλας ο οποίος είχε συνομιλία με τους γονείς προσπαθώντας να καθησυχάσει τους φόβους και τις ανησυχίες τους.

Σύμφωνα με τον κ. Δαούλα τις προηγούμενες δύο ημέρες έγιναν όλες οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης αλλά και οι προβλεπόμενοι έλεγχοι ώστε το σχολείο να είναι ασφαλές ενώ δεσμεύθηκε από κοινού με τον αντιδήμαρχο κ. Γ. Σούλτη για συνεχείς ελέγχους, ειδικά στην πτέρυγα του 4ου δημοτικού που φαίνεται να αντιμετωπίζει και τα περισσότερα προβλήματα, κάθε σαββατοκύριακο μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς για να αποφευχθούν πιθανά προβλήματα.

Μάλιστα επεσήμαναν ότι με τη λήξη της σχολικής χρονιάς θα εξεταστούν τρόποι συνολικής παρέμβασης στο διδακτήριο.

Πάντως παρά τις δεσμεύσεις του κ. Δαούλα, δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις γονέων που σημείωναν ότι το σχολείο δεν ήταν έτοιμο να επαναλειτουργήσει, αφού ακόμη υπήρχαν στους διαδρόμους σακούλες με μπάζα, ενώ συνεργεία συνέχιζαν να δουλεύουν εντός του διδακτηρίου. Μάλιστα δεν έκρυβαν την ανησυχία τους για πιθανές νέες πτώσεις σοβάδων λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να αφήνονται 500 περίπου παιδιά σε ένα τέτοιο διδακτήριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 4ο δ.σ. πήγε σήμερα εκδρομή, ενώ στα άλλα 3 σχολεία το μάθημα έγινε κανονικά.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ