ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΩΡΕΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΝΙΚΑΙΑΣ

Μια συγκινητική προσφορά 300 βιβλίων που συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ σε συνεργασία  με την Α/θμια και Β/θμια Σχολική Επιτροπή και την Δημοτική Κοινότητα Νίκαιας παρέδωσαν οι εθελοντές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Στόχος είναι τα βιβλία να εμπλουτίσουν τη νεοσύστατη βιβλιοθήκη Παιδιατρικής κλινικής, έτσι ώστε τα παιδιά που είναι άρρωστα και νοσηλεύονται εκεί, διαβάζοντάς τα να απασχολούνται ευχάριστα και δημιουργικά.

Η συλλογή των βιβλίων έγινε από προσφορές των μαθητών του παιδικού σταθμού, του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου της Νίκαιας αλλά και αναγνωστών της δημοτικής βιβλιοθήκης.

Τα βιβλία παραδόθηκαν στην Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου από τον αντιδήμαρχο κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Κιλελέρ Αχιλλέα Χατζούλη, τον ειδικό συνεργάτη του δημάρχου Κιλελέρ Στέλιο Καραφέρια και εθελόντριες της δημοτικής βιβλιοθήκης. Παραδίδοντας τα βιβλία ο αντιδήμαρχος κατέθεσε την άποψη ότι ο Δήμος Κιλελέρ θα είναι πάντοτε κοντά στις ανάγκες των ασθενών δεδομένου ότι η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και ο καθένας μπορεί από την πλευρά του να συνεισφέρει ότι μπορεί.

Ο διοικητής κ. Παναγιώτης Νάνος ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία και ανέφερε ότι πέραν της αξίας των βιβλίων για τα παιδιά, η προσφορά κρύβει έναν βαθύτερο συμβολισμό γιατί αναδεικνύει την αξία του εθελοντισμού και την προσφορά αγάπης για τον Άνθρωπο. Διαβεβαίωσε ότι τα βιβλία θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά που νοσηλεύονται να περνούν πιο ευχάριστα το χρόνο τους. Τόνισε δε ότι θα επιδιώξει τη συνεργασία με εθελοντές, φορείς και συλλόγους έτσι ώστε εκτός από την θεματική βιβλιοθήκη της παιδιατρικής κλινικής να  δημιουργηθεί ένας χώρος πολιτισμού για τους περιπατητικούς ασθενείς και τους συνοδούς τους στον οποίο χώρο θα υπάρχει βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο, υπολογιστές με ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, εκθεσιακός χώρος, κλπ.

Ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής κ. Χατζούλης ανέφερε ότι η συνεργασία των Βιβλιοθηκών Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου θα είναι διαρκής και εποικοδομητική.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ