ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

«Δεν μπορεί να υπάρξει ασφάλεια και ειρήνη χωρίς αποδέσμευση από κάθε μορφής ιμπεριαλιστικό μηχανισμό, αφού μόνο έτσι οι λαοί θα γίνουν κυρίαρχοι στον τόπο τους, ζώντας σε πνεύμα αλληλεγγύης και φιλίας».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία της η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας Δήμητρα Παπαστεργίου, στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην κατάμεστη αίθουσα του 4ου Δ.Σ Λάρισας.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν από κοινού η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) Γραμματεία Λάρισας και η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ), τιμώντας την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας με θέμα: «Το όνειρο της Μάνας είναι η Ειρήνη» ή «οι ποιητές υμνούν την Ειρήνη», με τη συμμετοχή της Ορχήστρας Ακορντεόν του Μουσικού Σχολείου, της χορωδίας του 20ου και 38ου Δημοτικού Σχολείου και του μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Φωτιάδη.

Νωρίτερα και ανοίγοντας την εκδήλωση, η Κική Καρυώτη, πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ,) στάθηκε ιδιαίτερα στις αιτίες που γεννούν την προσφυγιά, τονίζοντας πως «με τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους μας συνδέει μια βαθιά και διαρκής αλληλεγγύη».

«Στόχος μας παραμένει ο διαρκής αγώνας προκειμένου να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο για τις γενιές που έρχονται», κατέληξαν οι ομιλήτριες.

Ε.Π.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ