ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΙΛΕΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής από την ΕΟΑΣΝΛ που προειδοποιεί: “τώρα με τα πόδια, μετά με τα τρακτέρ, αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ”

Η ΕΟΑΣΝΛ καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού Λάρισας να συμμετέχουν μαζικά στην αγωνιστική συγκέντρωση προς τιμή των 107 χρόνων της επετείου του Κιλελέρ που διοργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων την Κυριακή 19 Μαρτίου και ώρα 12.30 το μεσημέρι μπροστά στο Μνημείο του Αγρότη, στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων.

Το αγροτικό συλλαλητήριο την Κυριακή στο Κιλελέρ αποτελεί την συνέχεια του αγώνα μας επί 25 μερόνυχτα στα μπλόκα.

Όλοι στο Κιλελέρ για να στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η απόφασή της να μην ικανοποιήσει ούτε ένα από τα δίκαια και ζωτικά αιτήματά μας, όχι μόνο δεν μας οδηγεί στην αγωνιστική υποχώρηση αλλά, αντίθετα, μας πεισμώνει περισσότερο κι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την πάλη μας.

Το Κιλελέρ αποτελεί σημείο-σταθμό στο αγροτικό κίνημα που παραδειγματίζει στους αγώνες του σήμερα γιατί:

  • Οργανώθηκε από τους πρώτους «πεδινούς γεωργικούς συλλόγους» που συγκροτήθηκαν σε πόλεις και χωριά της Θεσσαλίας. Προβάλει την αναγκαιότητα για συσπείρωση σε δραστήριους μαζικούς Αγροτικούς Συλλόγους την συγκρότηση πολύ περισσότερων. Σήμερα μόνο το οργανωμένο αγροτικό κίνημα που εκφράζεται από τις Ομοσπονδίες και τους Α.Σ που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων είναι ο σταθερός και συνεπής εκφραστής των συμφερόντων χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.
  • Στηρίχθηκε στην συμπαράσταση και αλληλεγγύη των εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων της εποχής τις μέρες του ξεσηκωμού. Σήμερα ενισχύεται η κοινή δράση, η συμμαχία με τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους ενάντια στον κοινό αντίπαλο και μπορεί να δώσει δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας για αξιοποίηση των τεράστιων παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας προς όφελος του λαού μας.
  • Απέδειξε ότι κανένας αγώνας και θυσία δεν πάνε χαμένοι Ότι κερδίσαμε είναι αποτέλεσμα των σκληρών αγώνων μας, τίποτα δεν μας χαρίστηκε.

Όλοι στο Κιλελέρ να συνεχίσουμε τη μάχη για την επιβίωσή μας, κόντρα στους αντιπάλους μας που είναι:

  • Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της χώρας μας που με την ΚΑΠ, τα μνημόνια και άλλα αντιλαϊκά μέτρα επιταχύνουν τη συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών – επιχειρηματιών, τους “μεγαλοτσιφλικάδες” του καιρού μας, πετώντας κι άλλους πολλούς μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους στον Καιάδα του ξεκληρίσματος.
  • Το κράτος και οι κυβερνήσεις του που αδειάζει τις τσέπες μας με τους βαρείς φόρους, τις τεράστιες ασφαλιστικές εισφορές, τον ΕΝΦΙΑ και τα άλλα χαράτσια.
  • Οι εμποροβιομήχανοι και τα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας, πουλώντας πανάκριβα τα αγροτικά μέσα και εφόδια κι αγοράζοντας σε εξευτελιστικές τιμές τα προϊόντα μας.
  • Οι τραπεζίτες που μας καταχρεώνουν με τα υψηλά επιτόκια και τα πανωτόκια και απειλούν με κατασχέσεις των σπιτιών και των χωραφιών μας.
  • Οι μεγαλοαγρότες – επιχειρηματίες που καιροφυλακτούν σαν τις ύαινες ν’ αρπάξουν τα χωράφια και το βίος των ξεκληρισμένων μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Δηλώνουμε την αγωνιστική μας απόφαση ότι δεν πρόκειται ποτέ ν’ αποδεχτούμε τη μοίρα του ξεκληρίσματος, της φτώχειας και της εξαθλίωσης που αποφάσισαν για μας όλοι όσοι σχεδιάζουν, εφαρμόζουν και στηρίζουν αυτή την πολιτική.

Διαμηνύουμε προς όλους όσοι μας έχουν ξεγραμμένους ότι κολίγοι στα νέα “τσιφλίκια” των μεγαλοεπιχειρηματιών, των τραπεζιτών, των μονοπωλιακών ομίλων δεν θα γίνουμε. Το σύνθημα “τώρα με τα πόδια, μετά με τα τρακτέρ, αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ” που φωνάζουμε στις κινητοποιήσεις μας, το εννοούμε κι αν χρειαστεί θα το κάνουμε πράξη.

Όλοι την Κυριακή 19 Μάρτη, 12,30 το μεσημέρι στη συγκέντρωση στο Κιλελέρ, για τον αγωνιστικό γιορτασμό της 107ης επετείου από τον ξεσηκωμό των Θεσσαλών κολίγων.

 

Συνεχίζουμε – Θα νικήσουμε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ