ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

 

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι τρεις ενημερωτικές εκδηλώσεις στο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας με τίτλο Erasmus+  «Κινητικότητα για σπουδές & Πρακτική άσκηση». Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας και το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας.

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο εορτασμού των 30 χρόνων του Erasmus.

Οι φοιτητές ενημερώθηκαν για τη δυνατότητα που έχουν να μετακινηθούν για σπουδές σε άλλα Πανεπιστήμια της Ευρώπης καθώς και για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του κτιρίου Διοίκησης Επιχειρήσεων παραβρέθηκε ο κ. Χατζηκαμαγιάννης Βασίλειος, Διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας και επικεφαλής της ομάδας έργου του Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου παρουσίασε τις δράσεις του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας που τόνισε τη σπουδαιότητα του Erasmus+.

Ο Καθηγητής Μπλάνας Γεώργιος, Διευθυντής της σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, απηύθυνε χαιρετισμό και έκανε μια ιστορική αναδρομή του προγράμματος Erasmus στη σχολή. Η κα Βασιλική Καπράλου, Καθηγήτρια Εφαρμογών και μέλος της Επιτροπής του Γραφείου Erasmus, παρουσίασε το πρόγραμμα, έδωσε διευκρινήσεις όσο αναφορά τη διαδικασία της κινητικότητας για σπουδές και πρακτική άσκηση, ανέλυσε τη διαδικασία των αιτήσεων και έλυσε όλες τις απορίες των φοιτητών. Ο Αναπ. Καθηγητής Συρακούλης Κλεάνθης, συντονιστής Erasmus στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, απηύθυνε χαιρετισμό. Επίσης, παραβρέθηκε η Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας-Πρόνοιας Καθηγήτρια Κοτρώτσιου Ευαγγελία και ο Καθηγητής Εφαρμογών Παραλίκας Θεοδόσης, συντονιστής Erasmus του τμήματος Νοσηλευτικής, ο οποίος παρουσίασε τις συνεργασίες του τμήματος.

Στη δεύτερη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό κτίριο του Τ.Ε.Ι. στο μεγάλο αμφιθέατρο η Επίκ. Καθηγήτρια Γκαράνη Γεωργία, μέλος της επιτροπής του Γραφείου Erasmus, παρουσίασε το πρόγραμμα και τόνισε την σπουδαιότητα του Erasmus+ και τις δυνατότητες που παρέχει στους φοιτητές. Επίσης, παραβρέθηκαν καθηγητές και ο Διευθυντής της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών Καθηγητής Κωτσόπουλος Σπυρίδων.

Στην Τρίτη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο Ζωικής Παραγωγής παραβρέθηκε η κ. Παπαθανασίου Ιωάννα Επικ. Καθηγήτρια του τμήματος Νοσηλευτικής και μέλος της επιτροπής του Γραφείου Erasmus, o κ. Παπαχατζής Αλέξανδρος, Αν. Πρόεδρος του Συμβουλίου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, ο οποίος παρουσίασε στους φοιτητές το πρόγραμμα Erasmus+, ανέλυσε τη διαδικασία των αιτήσεων και έλυσε όλες τις απορίες των φοιτητών, και τέλος ο Καθηγητής Μουλάς Ανάργυρος, Δ/ντης της σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας & Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.

Ανάλογη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 12:00 μμ στο αμφιθέατρο του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου στο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας στη Καρδίτσα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ