ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ο Θ. ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων επισκέφθηκε ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, συνοδευόμενος από το δημοτικό σύμβουλο και μέλος της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ Χρήστο Χατζούλη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συναντήθηκαν με τον Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπο Κασίμη.

Ο δήμαρχος αφού ενημέρωσε το γραμματέα για την επιτυχημένη ημερίδα που διοργανώθηκε στο πολιτιστικό κέντρο Νίκαιας με θέμα τους δασικούς χάρτες, μετέφερε αρχικά τον προβληματισμό των συνδημοτών του για την περαιτέρω εξέλιξη του θέματος. Στη συνέχεια πρότεινε να γίνει δεκτή  και να εφαρμοστεί η  εξαίρεση ή τουλάχιστον η ατελής κατάθεση αίτησης από τους δημότες για τις  περιπτώσεις απαλλοτριώσεων μετά το 1945, αναδασώσεων και οικοδομημένων οικοπέδων με χαρτί δασαρχείου. Το θέμα των δασικών χαρτών είναι ιδιαίτερα σοβαρό, τόνισε ο δήμαρχος επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να γίνει ενδελεχής συζήτηση και ληφθούν υπόψη, από την ηγεσία του Υπουργείου, όλες οι παράμετροι έτσι ώστε να εξαλειφθούν οι περιπτώσεις αδικιών σε βάρος των πολιτών.

Ο κ. Χατζούλης, με την ιδιότητα του επικεφαλής της πολιτικής προστασίας του Δήμου Κιλελέρ, έθεσε στο γραμματέα το φλέγον θέμα της καύσης των καλαμιών που λαμβάνει χώρα μετά την περίοδο του αλωνισμού των σιτηρών.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου ενημερώθηκε επίσης αναλυτικά  για τα προγράμματα νιτρορύπανσης και τα επιδοτούμενα προγράμματα του Υπουργείου που βρίσκονται σε εξέλιξη ή πρόκειται να εκπονηθούν. Τέλος, ο δήμαρχος δήλωσε ότι η υπηρεσία των γεωπόνων του Δήμου Κιλελέρ έχει ήδη ενημερωθεί και είναι στη διάθεση των δημοτών για να παράσχει τη σχετική ενημέρωση για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στα προγράμματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ