ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Συνάντηση με το Γ..Γ. Δημόσιας Τάξης κ. Αναγνωστάκη, τον Επιτελάρχη Αντ)γο κ. Καραμαλάκη και τον Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Δραγατάκη, είχε το Σάββατο 18/3/2017, το ΔΣ της Ε.Α.Λ. με επικεφαλής το Πρόεδρο του Νταβούρα Αθανάσιο.

Στη συνάντηση που διεξήχθη σε καλό κλίμα και με δεδομένο ότι τα βασικά τρέχοντα ζητήματα όπως μισθολόγιο, εξέλιξη ανθ)μων κλπ χειρίζονται  από τη ΠΟΑΣΥ, τέθηκαν από την Ένωση μας τα εξής τοπικά και γενικά θέματα:

  1. Ανυπαρξία βασικών διαταγών από το Αρχηγείο σχετικά με τα καθήκοντα και υποχρεώσεις των αστυνομικών που εκτελούν υπηρεσία στις Ανοιχτές Δομές Φιλοξενίας. Δόθηκε η υπόσχεση ότι από την επόμενη κιόλας εβδομάδα θα αρχίσει η διαδικασία ώστε να εκδοθεί “μνημόνιο” διαταγών από το Αρχηγείο.
  2. Μεταγωγές του ΤΜΔ Λάρισας. Αναλύθηκαν τα προβλήματα και παρά τη διαφαινόμενη μη ύπαρξη προοπτικής επίλυσης του προβλήματος, διαμηνύσαμε ότι ως Σωματείο θα συνεχιστεί ο αγώνας μας για το θέμα και ότι ζητούμε την ίδρυση Ειδικής Ομάδας Μεταγωγών, όπως εξάλλου προβλέπει το ΠΔ της αναδιάρθρωσης.
  3. Ενημερωθήκαμε ότι προχωρά ο διαγωνισμός για 500 οχήματα και ότι αν δεν υπάρχουν γραφειοκρατικά εμπόδια όπως π.χ. ενστάσεις, ως το τέλος του έτους θα έχουν παραδοθεί τα οχήματα. Ζητήσαμε ως μία από τις μεγαλύτερες ΔΑ της χώρας να λάβουμε τον ανάλογο αριθμό οχημάτων.
  4. Δηλώσαμε την απογοήτευσή μας από το τελικό σχέδιο της αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών. Υπήρξε παραδοχή ότι όντως ήταν ένα άτολμο βήμα το οποίο όμως είναι μία αρχή για μία καλύτερη επόμενη προσπάθεια. (Σ.Σ. Δηλαδή πολύ κακό για το τίποτα)
  5. Τέθηκε για ακόμη μία φορά το ζήτημα των πάρεργων και ότι δυστυχώς για κανένα εξ αυτών δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία για την απαλλαγή μας. Μας δηλώθηκε ότι η μοναδική ελπίδα αυτή τη στιγμή, είναι να προχωρήσει η δημιουργία της Δικαστικής Αστυνομίας. Εκφράσαμε τις ανησυχίες μας για το αν  το εγχείρημα μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ένα αρνητικό οικονομικό περιβάλλον.
  1. Τέλος τέθηκε το ζήτημα των δαπανών και της έλλειψης βασικών ειδών όπως χαρτί Α4, γραφίτης κτλ. Έγινε ιδιαίτερη μνεία στην απαίτηση της αρμόδιας ελεγκτικής υπηρεσίας του Υπ.Οικ., τη ΓΔΟΕΣ (πρώην ΥΔΕ) όλα τα υπομνήματα του 2016,τα οποία και επέστρεψε στις διαχειρίσεις των ΓΕ.Π.Α.Δ., να επανυποβληθούν, κάθε σελίδα σε θεωρημένο φωτοαντίγραφο.!!!! Αναρωτηθήκαμε αν τελικά κάποιοι δημόσιοι λειτουργοί ζούνε σε κάποιο παράλληλο σύμπαν,  μιας και δεν έχουν αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει περιθώριο σπατάλης ούτε ενός φύλλου χαρτιού. Απαιτήσαμε και λάβαμε σχετική διαβεβαίωση, ότι πρέπει με άμεση παρέμβαση του ΑΕΑ να σταματήσει αυτό το θέατρο του παραλόγου.

Πριν τη συνάντηση ο Πρόεδρος του Σωματείου ευχόμενος εκ’ μέρους όλου του ΔΣ συγχαρητήρια στον Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Δραγατάκη, για τα νέα του καθήκοντα και καλωσορίζοντας τον στη πόλη της Λάρισας, του πρόσφερε την εικόνα του Πολιούχου της πόλης μας Αγίου Αχίλλειου.

Το Σωματείο θα παρακολουθεί όλα τα ζητήματα και σε συνεργασία με την Ομοσπονδία θα συνεχίσει τον αγώνα του για την επίλυση τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ