ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Συνάντηση εργασίας με τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας πραγματοποίησε η Τοπική Οργάνωση του Ποταμιού. Στη συνάντηση από την πλευρά του Εμπορικού Συλλόγου παρέστησαν ο Πρόεδρος, Γιώργος Τσιαπλές και οι Χαράλαμπος Παπαδόπουλος και Ελένη Λιάγκουρα.

Το Ποτάμι εκπροσώπησαν ο Περιφερειακός Συντονιστής Θεσσαλίας, Δημήτρης Σακατζής, ο Γραμματέας της Τ.Ο., Κώστας Μπαζάκης, η Αναπληρώτρια Γραμματέας Νίκη Κατσούρα και το μέλος της κεντρικής αντιπροσωπείας ΜΕ.ΣΥ.Α, Αθανάσιος Γαλάνης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, καθώς ανταλλάχθηκαν απόψεις που βασικό στόχο έχουν την εύρυθμη λειτουργία της εμπορικής κοινότητας επ’ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας.

Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκαν οι δυνατότητες καλύτερης συνεργασίας με τη δημοτική αρχή στη βάση της νομιμότητας, η δυσβάσταχτη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που εξατμίζει το εισόδημα των πολιτών και «πνίγει» την αγορά. Επιπλέον, συζητήθηκαν προτάσεις όπως η καθιέρωση ενός ειδικού – μερικώς ή ολικώς ακατάσχετου – επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού για κάθε επιχείρηση,η διασύνδεση των ηλεκτρονικών φορολογικών μηχανισμών των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών με τις πληροφοριακές υποδομές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και το πάγωμα των οφειλών παλαιών ασφαλισμένων.

Η θεσμοθέτηση των τριών αυτών προτάσεων θα δώσει κίνητρο στις εμπορικές επιχειρήσεις να δηλώνουν όλες τους τις συναλλαγές με τους πελάτες τους, περιορίζοντας τη φοροδιαφυγή, και θα τις βοηθήσει να διοχετεύουν άμεσα τα έσοδα από τις πωλήσεις σε τρέχουσες υποχρεώσεις τόσο προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία όσο και προς τους εργαζομένους και τους προμηθευτές τους.

Η Τ.Ο. του Ποταμιού στη Λάρισα θα χρησιμοποιήσει τις κοινοβουλευτικές δυνατότητες που διαθέτει προκείμενου να αναδείξει όλα τα θέματα που άπτονται στην καθημερινότητα των πολιτών με στόχο τη βελτίωση τηςσυμβάλλονταςουσιαστικά στην αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων και παραλείψεων της κεντρικής κυβέρνησης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ