ΤΟ 2ο ΕΠΑΛ ΣΤΗ ”REPLICAR HELLAS” ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΗ ΣΦΗΚΙΑ

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Υδροηλεκτρικό Σταθμότης ΔΕΗ στη Σφήκια Ημαθίας, αλλά και στη “REPLICAR HELLAS“στην Κατερίνη Πιερίας πραγματοποίησαν την Παρασκευή (17-03-2017) μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Λάρισας.

Μαθητές τωνΒ’ και Γ΄τάξεων (Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων) επισκέφτηκαν τη Σφηκιά Ημαθίας, ενημερώθηκαν γενικά για τα Υδροηλεκτρικά Έργα της ∆ΕΗ στον ποταμό Αλιάκμονα, και πιο συγκεκριμένα για το Υδροηλεκτρικό Σταθμό στη Σφηκιά που βρίσκεται 20 χιλ. περίπου Νότια της Βέροιας.

Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές τους ξεναγήθηκαν από τον υπεύθυνο της ΔΕΗ στις εγκατάστασεις και άκουσαν για την λειτουργία του κάθε τμήματος. Είδαν την αίθουσα  ελέγχου παραγωγής ενέργειας, τους στροβίλους και τις γεννήτριες, ενώ έγινε  κατανοητό ότι η υδρο-ηλεκτρική ενέργεια έχει ελάχιστες  επιπτώσεις στο  περιβάλλον καθώς δεν μολύνει, ούτε ρυπαίνει το νερό.

Εν τω μεταξύ, την ίδια ημέρα μαθητές των Β’ και Γ΄τάξεων (Τεχνικός Οχημάτων & Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού) επισκέφτηκαν το Εργοστάσιο “REPLICAR HELLAS” στην Κατερίνη Πιερίας.

Η”REPLICAR HELLAS” κατασκευάζει αντίγραφα αυτοκινήτων. Η κατασκευή τους γίνεται στην Ελλάδα από την αρχή μέχρι το τελικό στάδιο, χωρίς τη χρήση έτοιμων σετ από το εξωτερικό.

Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές τους ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις  και ενημερώθηκαν για την διαδικασία κατασκευής σπορ αυτοκινήτων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ