ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΣΟΒΑΔΩΝ ΣΤΟ 4ο Δ.Σ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

«Ζητήθηκε ήδη από τις νομικές μας υπηρεσίες να ελεγχθεί αν έχουν παραγραφεί οι ευθύνες του εργολάβου και αν όχι θα αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει», ήταν η κατηγορηματική τοποθέτηση του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη, με αφορμή ερωτήσεις στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δ.Σ της Τρίτης, όπου και τέθηκε θέμα για το κλείσιμο του 4ου Δ.Σ λόγω πτώσης σοβάδων.

Τονίζοντας πως υπάρχει «πραγματικό πρόβλημα» επίβλεψης στις εργολαβίες ο κ. Καλογιάννης υπογράμμισε την ανάγκη όπως όλοι οι θεσμοί κινηθούν πιο «σφιχτά» προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ νωρίτερα παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Θ. Δαούλας ανεβάζοντας τους τόνους μίλησε για «εγκληματική αμέλεια, σημαντικές παραλείψεις και κακοτεχνίες».

Σημειώνεται πως όπως επισημάνθηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γ. Σούλτη οι έλεγχοι στο σχολείο θα συνεχισθούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ενώ από το καλοκαίρι θα αντιμετωπισθεί καλύτερα το όλο θέμα.

Προς το παρόν ελέγχθηκαν όλες οι οροφές και τα επιχρίσματα του σχολείου, με αποτέλεσμα να εντοπισθούν προβλήματα σε μια αίθουσα και σε δύο ακόμη σημεία του σχολικού συγκροτήματος, ενώ όπως υπογραμμίσθηκε «δεν τίθεται θέμα στατικής επάρκειας του κτιρίου».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ