ΑΓΡΟΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΧΩΡΑΦΙ = ΕΜΠΟΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΕΛΑΤΗ

Ανοικτή Επιστολή προς τα μέλη του Δ.Σ.  του Εμπορικού Συλλόγου Τυρνάβου, απέστειλε χθες ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών κ. Στ. Ροντούλης. Στην επιστολή του αναφέρει:

«Αγαπητά Μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Τυρνάβου,

Στις 9/2/2017, αντιπροσωπεία των αγωνιζομένων στα μπλόκα του Δήμου Τυρνάβου αγροτών προσήλθε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου και αιτήθηκε την έκφραση συμπαράστασης των μελών του ανώτατου αυτού δημοτικού οργάνου, στη βάση ενός ψηφίσματος που οι ίδιοι οι αγρότες είχαν ετοιμάσει.

Δυστυχώς, με κυρίαρχη την ευθύνη της δημοτικής αρχής του κ. Σαρχώση, η οποία εμφάνισε στο Δημοτικό Συμβούλιο ένα δικό της ψήφισμα, το αίτημα συμπαράστασης των αγροτών δεν έτυχε της προσήκουσας αποδοχής, γεγονός που πίκρανε βαθύτατα τον αγροτικό κόσμο του τόπου μας, ο οποίος μάλιστα τη στιγμή εκείνη βρισκόταν εν μέσω δυναμικών κινητοποιήσεων και, συνεπώς, χρειαζόταν την ομόθυμη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Ιδιαίτερα, όμως, αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν και οι τοποθετήσεις του κυρίου Αναστασίου Ψύρρα επί του συγκεκριμένου θέματος, καθώς, με ειρωνικά και απαξιωτικά σχόλια για τους αγρότες, προσπαθούσε να δικαιολογήσει την απόρριψη του ψηφίσματος που είχε καταθέσει η αντιπροσωπεία των αγωνιζόμενων παραγωγών.

Έτσι, προς επίρρωση των λεχθέντων, παραθέτουμε αυτολεξεί την τοποθέτηση του κ. Ψύρρα, όπως αντλήθηκε από τα Πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου:

«Εγώ από το ψήφισμα που άκουσα (ενν. το ψήφισμα των αγροτών) το συμπέρασμα που έβγαλα μου δίνει την εικόνα ότι δώστε τα όλα σε εμάς και ας πάνε να κουρευτούν όλοι οι άλλοι».

Και συνέχισε ο κ. Ψύρρας: «Και πολύ πιο απλά ας πληρώσουν όλοι οι άλλοι για πάρτι μας. Εγώ αυτό έχω καταλάβει από το ψήφισμα».

Όλοι κατανοούν ότι οι θέσεις αυτές του κ. Ψύρρα, μολονότι ειπώθηκαν με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου, δημιούργησαν αρνητικούς συνειρμούς, καθώς έδωσαν την εντύπωση σύγκρουσης συμφερόντων μεταξύ εμπόρων και αγροτών, εφόσον ο κ. Ψύρρας διαθέτει και την ιδιότητα του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Τυρνάβου.

Προκειμένου να αρθούν, λοιπόν, οι όποιες παρεξηγήσεις δημιουργήθηκαν από τις εκπεφρασμένες αντιλήψεις του κ. Ψύρρα, αντιλήψεις που πλήγωσαν και προσέβαλαν τους αγρότες της περιοχής μας, σας προσκομίζω αντίγραφα των Πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου της 9ης Φεβρουαρίου 2017 και σας παρακαλώ να συζητήσετε το θέμα που ανέκυψε, για να αντιληφθεί η τοπική κοινωνία εάν οι απόψεις του κ. Ψύρρα αποτελούν και θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Τυρνάβου.

Έχω την εδραία πεποίθηση ότι η δικής σας δημόσια τοποθέτηση επί του θέματος θα λειτουργήσει καταπραϋντικά, θα άρει την προσβολή που υπέστησαν οι αγρότες του τόπου μας και θα διασκορπίσει τις όποιες παρεξηγήσεις έχουν συσσωρευθεί. Άλλωστε, κανείς δεν μπορεί να αντιταχθεί σε μια πανθομολογούμενη αλήθεια: αγρότης χωρίς χωράφι = έμπορος χωρίς πελάτη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ