Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟΝ Ο.Σ.Λ.

 

Ανακοίνωση με αφορμή τις εκλογές στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λάρισας που ανέδειξαν την παράταξη 2η δύναμη με ισχυρή εκπροσώπηση, εξέδωσε η Ενωτική Πρωτοβουλία Οδοντιάτρων του νομού, ευχαριστώντας όλους όσοι τη στήριξαν με την ψήφο τους. Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους που πίστεψαν στην πρωτοβουλία μας , συμφώνησαν με τις θέσεις μας και μας στήριξαν με την ψήφο τους τόσο στις εκλογές για εκπροσώπους στην ΕΟΟ , που μας ανέδειξαν πρώτους σε ψήφους όσο και για το ΔΣ όπου αναδειχθήκαμε δεύτεροι με 4 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Θέλουμε, επίσης, να ευχαριστήσουμε όλους που ήρθαν να ψηφίσουν. Η αυξημένη προσέλευση συναδέλφων, σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές του ΟΣΛ, αλλά και σε σχέση με τα ποσοστά συμμετοχής σε άλλους Οδοντιατρικούς Συλλόγους οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στο αυξημένο ενδιαφέρον που υπήρξε λόγω και της δικής μας υποψηφιότητας. Όπως είχαμε τονίσει και στην επιστολή που απευθύναμε σε όλους τους Οδοντιάτρους της Λάρισας, ο λόγος που συμμετείχαμε στις εκλογές σε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο είναι το καταστατικό . Ο νόμος (1026/80) αναφέρει ότι από την στιγμή που υπάρχουν πάνω από ένα ψηφοδέλτια, όπως σε μας λόγω της αυτόνομης καθόδου της ΔΗ.ΠΑ.Κ.Ο(κ. Αβρανάς), οι υποψήφιοι του κάθε συνδυασμού δεν μπορούν να είναι πάνω από τον αριθμό των μελών του ΔΣ , δηλαδή 11. Όταν υπάρχουν πάνω από 11 υποψήφιοι ή πρέπει να αποχωρήσουν κάποιοι ή πρέπει να συμμετέχουν σε άλλο συνδυασμό . Υπήρχαν αρκετοί νέοι συνάδελφοι που ήθελαν να συμμετέχουν και να προσφέρουν στο σύλλογο, νέοι με όρεξη και ιδέες. Αυτός είναι ο βασικός λόγος της συμμετοχής μας σε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο. Εκτός όμως από αυτό υπήρχε και ταύτιση στις απόψεις και τα οράματα μας για το Σύλλογο. Τις απόψεις μας και τις προτάσεις μας τις διατυπώσαμε και φροντίσαμε να τις μάθουν όσο περισσότεροι συνάδελφοι γίνεται . Με βάση τις προτάσεις αυτές διεκδικήσαμε την ψήφο των συναδέλφων. Στον προεκλογικό μας αγώνα δεν κατηγορήσαμε κανένα. Δυστυχώς όμως δεν έγινε το ίδιο και από την άλλη πλευρά. Στην επιστολή που έστειλε κ. Κουτσογιάννης μας κατηγόρησε για καθαρά προσωπικά κίνητρα και ότι οι προτάσεις μας είχαν ήδη υλοποιηθεί από το Σύλλογο. Δεν απαντήσαμε στις ανυπόστατες αυτές κατηγορίες γιατί δεν θέλαμε να χαλάσουμε το ήπιο κλίμα της προεκλογικής διαδικασίας. Μας προβλημάτισε όμως έντονα η στάση του κ. Κουτσογιάννη και κάποιων συνεργατών του σε όλο τον προεκλογικό αγώνα. Εμείς πιστεύουμε ότι είναι απόλυτα υγιές να συμμετέχουν νέοι συνάδελφοι στις εκλογές και με θέσεις και απόψεις να διεκδικούν την ψήφο των συναδέλφων,. Αρκεί να μην τορπιλίζουν την ενότητα με προσωπικές κατηγορίες . Πραγματικά είναι άξιο απορίας να κατηγορούνται για προσωπικές φιλοδοξίες οι νέοι που θέλουν να προσφέρουν στο Σύλλογο και όχι αυτοί που έχουν διατελέσει τόσα χρόνια στο Προεδρείο και προσπαθούν να διατηρηθούν, όχι με προτάσεις και θέσεις αλλά κατηγορώντας τους «αντιπάλους» τους .

Οι εκλογές πέρασαν . Διεξήχθησαν σε πολύ καλό κλίμα και όλη η εκλογική διαδικασία ήταν άψογη. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην εφορευτική επιτροπή για τον άψογο τρόπο που λειτούργησε. Θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους τους συναδέλφους που εκλέχτηκαν από την παράταξη Κ.Α.Λ.Ο. και να τους ευχηθούμε καλό και δημιουργικό έργο.

Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε όλους τους οδοντίατρους ότι εμείς θα συμμετέχουμε στο Διοικητικό Συμβούλιο με θέσεις , προτάσεις και θα ενισχύσουμε όλες τις δράσεις του Συλλόγου . Όλοι μας, όχι μόνο αυτοί που εκλέχτηκαν από το ψηφοδέλτιο μας. Επίσης, θα προσπαθούμε να ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους για τη λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου και θα επιδιώξουμε να διατηρηθεί το Ενωτικό κλίμα στον Σύλλογο μας . Στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία θα συμμετέχουμε με θέσεις και θα προσπαθούμε να προωθούμε τα συμφέροντα του κλάδου μας σε συνεργασία και με τους άλλους Συλλόγους. Στόχος μας ακόμη είναι, όλοι οι συνάδελφοι να ενημερώνονται για τις αποφάσεις και τις δράσεις της ΕΟΟ και του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Θα θέλαμε να καλέσουμε όλους τους συναδέλφους να πλαισιώσουν τις δράσεις του Συλλόγου και να επικοινωνούν μαζί μας για οποιοδήποτε πρόβλημα τους. Φιλοδοξία μας είναι να ξαναφέρουμε όλους τους οδοντίατρους κοντά στο Σύλλογο”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ