«ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΜΙΑΣ ΑΓΝΩΣΤΗΣ» ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ

Την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Μαρτίου, η παράσταση  “Το Γράμμα μιας άγνωστης” του Στέφαν Τσβάιχ, με την Κατερίνα Θεοχάρη, σε θεατρική προσαρμογή-διασκευή Άννας Βαγενά και σκηνοθεσία Άννας Βαγενά-Μαρθίλιας Σβάρνα, θα παρουσιαστεί στο «Θέατρο του Μύλου», στο πλαίσιο της «Θεατρικής Άνοιξης -2017», που διοργανώνει το «Θεσσαλικό Θέατρο».

Συντελεστές:

Ερμηνεύει: Κατερίνα Θεοχάρη

Θεατρική Προσαρμογή – Διασκευή: Άννα Βαγενά

Σκηνοθεσία:  Άννα Βαγενά  – Μαρθίλια Σβάρνα

Επιμέλεια-Φωτισμοί: Τάκης Ποδαρόπουλος

Εικαστική Παρέμβαση: Aspassio Haronitaki

Σκηνικά: Μαρία Καρδάμη

Κοστούμια: Εύη Αλεξίου

Επιμέλεια Γραφιστικού Υλικού – Φωτογράφιση: Νίκος Καρανικόλας.

*Στην παράσταση ακούγονται συνθέσεις της Ελένης Καραϊνδρου.

Διάρκεια Παράστασης: 120′

Εισιτήρια:

10  Ευρώ.

8 Ευρώ   (Φοιτητές – άνεργοι – συνταξιούχοι – πολύτεκνοι – εκπαιδευτικοί).

Για όλες τις Γυναίκες (..επειδή το έργο κάνει ιδιαίτερη αναφορά σ΄αυτές), μπορούν να βγάζουν  εισιτήριο:  12 Ευρώ,  ανά  -2-.

Λίγα λόγια για την παράσταση

“Το Γράμμα μιας άγνωστης” είναι ένα από τα πιο γνωστά κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, στο οποίο μια νέα γυναίκα αφηγείται, με σπαρακτικό τρόπο, τον απόλυτο έρωτά της για τον συγγραφέα.

Μια έφηβη ερωτεύεται έναν νέο, πετυχημένο συγγραφέα και χτίζει όλη της τη ζωή πάνω στην ύπαρξή του. Τρεις φορές τους φέρνει κοντά η μοίρα και κάθε φορά ο γοητευτικός και επιπόλαιος άντρας τη δέχεται στη ζωή του για λίγο με χαρά και την περιβάλλει με το στιγμιαίο, επιπόλαιο πάθος – χωρίς όμως να τη θυμάται ποτέ την επόμενη φορά. Όταν θα πάρει το γράμμα της θα είναι πια πολύ αργά…

Σημείωμα σκηνοθέτη (Άννα Βαγενά)

Θεωρώ την Κατερίνα Θεοχάρη, μία πολύ ταλαντούχα ηθοποιό. Έχει τη δυνατότητα να ερμηνεύει με ευκολία ρόλους που καλύπτουν μια μεγάλη ηλικιακή γκάμα. Στις «Σχέσεις Οργής», παράσταση που είχαμε παλιότερα παρουσιάσει μαζί, όπως και τώρα στο «Γράμμα μιας άγνωστης», η ηρωίδα, που ερμηνεύει διανύει μια διαδρομή από τα 13 έως τα 40 περίπου χρόνια της. Η Κατερίνα είναι συγκλονιστική σ΄ όλο το φάσμα αυτής της διαδρομής. Μπορεί να είναι, τη μια στιγμή μικρό παιδί και την άλλη ώριμη τραγική γυναίκα. Χαίρομαι να δουλεύω μαζί της και καμαρώνω που είναι Λαρισαία.

Ο Στέφαν Τσβάιχ, είναι ένας αγαπημένος συγγραφέας, που κατέγραψε τη γυναικεία ψυχή με όλες της τις αποχρώσεις, όσο λίγοι συγγραφείς και που με τον εκούσιο θάνατό του το 1942 στην Αμερική, έδειξε πόσο συνεπής ήταν στις ιδέες του. «Εγώ και ο εαυτός μου γίναμε δύο διαφορετικά πράγματα, μέσα σε όλους τους παραλογισμούς, που μας φορτώνει η εποχή μας», γράφει στην αποχαιρετιστήρια επιστολή του, αναφερόμενος στα σκοτάδια, που άπλωσε στον κόσμο ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Πόσο επίκαιρος λόγος –δυστυχώς- και στις μέρες μας!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ