ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΣΤΟ Κ.Υ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Τραγελαφικές καταστάσεις καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Σε νέες καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας προχώρησε για μια ακόμη φορά η ΠΟΕΔΗΝ, περιγράφοντας απίστευτες σκηνές κατά τη μεταφορά ασθενούς από το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων σε νοσοκομείο της Λάρισας.

Σύμφωνα με την καταγγελία λόγω έλλειψης διασωστών ήταν αδύνατο να μεταφερθεί έκτακτο περιστατικό με το ασθενοφόρο του Κ.Υ από τα Φάρσαλα στη Λάρισα, με αποτέλεσμα να κληθεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Λάρισας για τη διακομιδή του ασθενούς, με ότι αυτό συνεπάγεται σε κινδύνους και καθυστερήσεις λόγω και της απόστασης που χρειάστηκε να καλυφθεί.

Φευ, το ασθενοφόρο από τη Λάρισα «έμεινε», ευτυχώς φτάνοντας στο Κ.Υ των Φαρσάλων, με αποτέλεσμα ο ασθενής να μεταφερθεί από τους διασώστες του ΕΚΑΒ με το ασθενοφόρο των Φαρσάλων, την ώρα που το ασθενοφόρο της Λάρισας που «ασθένησε» αναλάμβανε η οδική βοήθεια για τη μεταφορά του πίσω στην πόλη!

Ούτε 5, ούτε 10, 47 ολόκληρα χιλιόμετρα χωρίζουν τις δύο πόλεις, αλήθεια τι θα μπορούσε να συμβεί στον άτυχο ασθενή αν δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο ή αν η βλάβη παρουσιαζόταν κατά τη διακομιδή, την ώρα μάλιστα που όπως επισημαίνεται στην καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ μόνο για το μήνα Μάρτιο 15 νυχτερινές βάρδιες είναι ακάλυπτες;

Κάθε απάντηση δεκτή!

Ε. Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ