ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Μ. ΑΝΤΥΠΑ ΣΤΟ ΟΜΟΛΙΟ Ο Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Την Κυριακή 26 Μαρτίου ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος παρευρέθηκε στο Ομόλιο για τις εκδηλώσεις προς τιμήν της μνήμης του αγωνιστή Μαρίνου Αντύπα, όπου απηύθυνε χαιρετισμό και κατέθεσε στεφάνι στην μνήμη του αγωνιστή.Στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:

«Ο τρόπος ζωής και η δράση του Μ. Αντύπα είναι ένα ιδεολογικό δώρο στον αγροτικό κόσμο. Έσπειρε ένα διαχρονικό σπόρο θέτοντας το ερώτημα σχετικά με το πού πρέπει να ανήκει η γη. Έμαθε στον αγροτικό κόσμο να αγωνίζεται και να διεκδικεί. Έχουμε λύσει αρκετά προβλήματα αλλά όσο υπάρχει ζωή θα υπάρχουν και προβλήματα. Για τον λόγο αυτό ο αγώνας που ξεκίνησε ο Αντύπας τότε, πρέπει να συνεχιστεί, οι αγρότες να διεκδικούν και να αγωνίζονται. Είχε το δίκαιο με το μέρος του και για αυτό δολοφονήθηκε. Όπως αν κόψεις όλα τα λουλούδια δεν σταματάς την άνοιξη, έτσι ακόμα κι αν δολοφονήσεις κάποιον, δεν δολοφονείς και τις ιδέες του.

Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τον ευχαριστήσουμε που έδωσε την ζωή του για τον αγώνα του αγροτικού κόσμου και οφείλουμε ως αγρότες να είμαστε άξιοι συνεχιστές του κινήματος που αυτός ξεκίνησε,έχοντας πάντα στο μυαλό μας τα λόγια του:

‘Είμαι σοσιαλιστής όνομα και πράγμα, φέρω τον τίτλον μου πιστώς και υπερηφάνως. Πιστεύω ως παντοκράτορα, ποιητήν ορατών τε και αοράτων, την ΕΡΓΑΣΙΑΝ, και ως ομοούσιον και αχώριστον τριάδα της ευτυχίας και ειρήνης την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ, ΙΣΟΤΗΤΑ και ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ.’

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ