ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΚΑΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ “ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΜΕ”

Άλλη μια περίπτωση εξαπάτησης ηλικιωμένου από επιτήδειους που έπεισαν Λαρισαία να τους καταβάλλει χρηματικό ποσό προκειμένου να «γλυτώσει» το παιδί της από κυρώσεις εξαιτίας τροχαίου που δήθεν προκάλεσε κατέγραψε το αστυνομικό δελτίο.

Και ενώ οι αρχές επισημαίνουν την ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης για την αποφυγή της απάτης, και ενώ ακόμη συνεχίζει να προκαλεί αίσθηση η ευκολία που ορισμένοι πείθονται παρά τις συστάσεις ακόμη και με τη μορφή τηλεοπτικού σποτ που επισημαίνει τους σχετικούς κινδύνους, στα «ψιλά» φαίνεται να περνά και κάτι ακόμη.

Η ευκολία με την οποία δεχόμαστε να «κουκουλώσουμε» ακόμη και θανατηφόρα τροχαία όταν πρόκειται για το δικό μας άνθρωπο, έστω και αν όπως τελικά αποδεικνύεται αυτά βρίσκονται στη σφαίρα της φαντασίας μας και είναι νερό στο μύλο των απατεώνων, που εφηύραν άλλη μια μέθοδο εξαπάτησης και εύκολου κέρδους.

Αλήθεια μήπως τελικά η αλλαγή της νοοτροπίας είναι που θα δώσει και τη λύση στο πρόβλημα που τείνει να εξελιχθεί σε μάστιγα και για την περιοχή μας, διότι κακά τα ψέματα σ’ αυτή ακριβώς τη νοοτροπία ποντάρουν και οι απατεώνες.

Όχι μόνο στην ψυχολογική πίεση που ασκούν στο θύμα τους, με το υποτιθέμενο «βλαστάρι» να εκλιπαρεί για βοήθεια στην άλλη άκρη της γραμμής, μα και στη νοοτροπία μας να σπεύσουμε να «βολέψουμε» με χρήμα την κατάσταση αντί να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Μήπως η απάντηση βρίσκεται εκεί ακριβώς, στο να γίνουμε επιτέλους υπεύθυνοι πληρώνοντας το κόστος και όχι το αντίστοιχο ποσό του… κουκουλώματος;

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ