Η ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΨΕΜΑ

Επίθεση του αιρετού της ΔΑΚΕ Κ. Κοντσιώτη στον αιρετό και τον αναπληρωτή των Παρεμβάσεων

Επειδή μερικοί νομίζουν ότι μπορούν να γράφουν και να διαδίδουν μισές αλήθειες. Επειδή η παραπληροφόρηση δεν πρέπει να ονομάζεται ενημέρωση. Επειδή οι πρακτικές του Γκαίμπελς δεν έχουν θέση στη σημερινή εποχή. Επειδή κάποιοι υποτιμούν τη νοημοσύνη μας.

Θεωρώ επιτακτική ανάγκη να αποκαταστήσω την αλήθεια σε όσα αναφέρονται από τα αιρετά μέλη (τακτικός – αναπληρωματικός) των Παρεμβάσεων στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Ν. Λάρισας.

α. Για το θέμα της τοποθέτησης του αναπληρωτή Δ/ντη στο 14ο ΓΕ.Λ. Λάρισας, υπήρξε συμφωνία όλων των μελών του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. η επιλογή να γίνει με τα μετρήσιμα μόρια και μόνο. Έγινε διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων πριν από τη συμφωνία, αλλά να λέγεται το άσπρο – μαύρο, αυτό είναι απαράδεκτο. Για την ιστορία λοιπόν, ο κ. Γεωργούσης ζήτησε με κάποιο τρόπο να λάβουμε υπόψη μας και τη γνώμη του Συλλόγου Καθηγητών. Με την άποψη αυτή συμφώνησε και ο Δ/ντης Εκπ/σης. Τα υπόλοιπα τρία μέλη εκφράσαμε επιφυλάξεις, πιο έντονα οι δύο αιρετοί, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Σε ό,τι με αφορά, θεώρησα ότι αυτό δεν ήταν εφικτό να γίνει, εφόσον δεν προσδιοριζόταν η βαρύτητα της γνώμης του Συλλόγου.

Τελικά, για να διαφυλάξουμε το κύρος του Συμβουλίου, αφού το νομοθετικό πλαίσιο είναι σαφές, τονίζω και πάλι ότι δεσμευτήκαμε ομόφωνα να οριστεί Διευθυντής αυτός ο οποίος θα συγκέντρωνε τα περισσότερα σταθερά μόρια. Ειπώθηκε μάλιστα από μέλος του Συμβουλίου ότι, έστω και εάν η διαφορά είναι 0.1 μόρια, ο πρώτος θα προταθεί για αναπληρωτής Δ/ντης. Αυτά έγιναν αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης στην οποία έγινε η πρόσκληση ενδιαφέροντος, χωρίς να γνωρίζουμε ούτε αριθμό αιτήσεων ούτε πρόσωπα. Στην επόμενη συνεδρίαση που έγινε για την επιλογή, ο αιρετός των Παρεμβάσεων αναίρεσε το λόγο του και ισχυριζόταν ότι δε συμφωνήσαμε τίποτα. Εκ του ασφαλούς πλέον, αφού γνωρίζαμε αιτήσεις, μόρια, ζητούσε και τη γνώμη του Συλλόγου, πράγμα το οποίο απέρριπτε στην προηγούμενη συνεδρίαση. Τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη δηλώσαμε ότι υπήρχε συμφωνία όλων μας στην πρώτη συνεδρίαση. Αν κάποιοι δεν τηρούν το λόγο τους, αυτό ας το κρίνουν οι συνάδελφοι και δεν είναι δικό μου πρόβλημα, ούτε με αγγίζει. Στη ζωή μου έχω μάθει να τηρώ το λόγο μου. Πώς είναι δυνατόν τα τέσσερα μέλη του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. να δέχονται ότι υπήρξε ομόφωνη δέσμευση και το ένα μέλος να ισχυρίζεται το αντίθετο;

β. Για τους αποσπασμένους λόγω Ο.Τ.Α., η θέση μου και οι αποφάσεις του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Ν. Λάρισας όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν ότι έχουν προτεραιότητα μόνο για την απόσπαση από Π.Υ.Σ.Δ.Ε. σε Π.Υ.Σ.Δ.Ε. και όχι στην τοποθέτηση σε σχολείο. Προτεραιότητα με δόσεις δεν υπάρχει. Ή θα εφαρμόσουμε τα μόρια και τις προτιμήσεις ή την προτεραιότητα. Καθαρές λύσεις χωρίς αστερίσκους και υπεκφυγές.

γ. Τα οργανικά κενά δίνονται τον Ιούνιο, μετά τη διαδικασία των μεταθέσεων, με βάση τους Πίνακες Α, που συμπληρώνουν τα σχολεία. Όταν δεν υπάρχει οργανικό κενό στον Πίνακα Α, δεν είναι δυνατόν να τοποθετήσουμε συνάδελφο σε σχολείο.

δ. Η ανακοίνωση της Δ.Α.Κ.Ε. έγραφε: «Δυστυχώς μερικοί δεν μπορούν να αποδεχτούν την κρίση του Πειθαρχικού Συμβουλίου, το οποίο αθώωσε (4-1) το συγκεκριμένο Διευθυντή από τις κατηγορίες της ίδιας συναδέλφου και μελών του προηγούμενου Δ.Σ. του συλλόγου γονέων. Θλιβερή παραφωνία ο αιρετός των Παρεμβάσεων, ο οποίος μειοψήφησε κρίνοντάς τον ένοχο. Η κρίση του αυτή θα τον στιγματίζει από εδώ και πέρα.». Ποιος αναφέρει και ποιος λοιδορεί συνάδελφο με προβλήματα υγείας; Πού το βρήκαν αυτό γραμμένο; Για την κατάχρηση εξουσίας, αυτό είναι στη σφαίρα της φαντασίας τους, εφόσον ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν και το μόνο που προκαλεί είναι θυμηδία. Όταν δύο Δικαστικοί Λειτουργοί εκφράζουν άποψη και την τεκμηριώνουν, σε πλήρη αντίθεση με το πόρισμα της Ε.Δ.Ε., αυτό και μόνο φτάνει για να βγάλει καθένας τα συμπεράσματά του, αφού όλοι διαθέτουμε νου και κρίση. Ευτυχώς ακόμα «υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο». Χρειάζεται πραγματικά μεγάλο θράσος να διαστρεβλώνεις την πραγματικότητα για να κρύψεις τις ενοχές σου. Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φορά. Τους υπενθυμίζω το επεισόδιο στην Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας με στέλεχός τους, όταν αναγκάστηκαν να βγάλουν τρεις ανακοινώσεις για το θέμα που η Δ.Α.Κ.Ε. είχε αποκαλύψει. Αρχικά έλεγαν ότι δεν έγινε τίποτα, συκοφαντίες κλπ, έπειτα κάτι έγινε αλλά όχι ακριβώς έτσι και τελικά παραδέχθηκαν την πράξη του, που η Δ.Α.Κ.Ε. με την ανακοίνωσή της στηλίτευε. Ο απόλυτος εξευτελισμός δηλαδή. Αυτά είναι τα πραγματικά γεγονότα και όχι οι μισές αλήθειες των αιρετών των Παρεμβάσεων. Άξιοι μαθητές του Γκαίμπελς, προσπαθούν να παρουσιάσουν τα γεγονότα όπως τους βολεύει. Αλλά η μισή αλήθεια είναι το χειρότερο ψέμα.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com