ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΞΕΝΟΙ, ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιάννης Παιδής

Το ότι η κρίση δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την εξάπλωση ξενοφοβικών ρητορικών και απόψεων που αγγίζουν τα όρια του φασισμού είναι γνωστό σε όλους και σίγουρα βοηθά πολλούς να συνεχίζουν να λυμαίνονται το λαό και τις θυσίες του.

Δυστυχώς αυτές οι απόψεις που πολλές φορές στηρίζονται σε αληθοφανή αλλά διαστρεβλωμένα γεγονότα βρίσκουν γόνιμο έδαφος σε όλους εκείνους που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την κρίση (νέοι επιστήμονες, άνεργοι, επαγγελματίες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους, ελάχιστα αμειβόμενοι, συνταξιούχοι κ.λπ.) και οι οποίοι μπροστά στο θυμό τους για τα όσα βιώνουν καθημερινά δέχονται αμάσητα όσα τους σερβίρουν οι δήθεν υπερασπιστές της φυλής και του έθνους.

Από όλους αυτούς τους ξενοφοβικούς θα ακούσεις ότι για όλα φταίνε οι μετανάστες που μας παίρνουν το ψωμί, θα ακούσεις ότι φταίνε οι κακοί και βάρβαροι ξένοι που μισούν τους πολιτισμένους Ελληνες και οι οποίοι μαγειρεύουν όλα τα κακά σε βάρος μας με στόχο να μας αφανίσουν.

Μάλιστα για να γίνουν πιο πειστικοί με αφορμή την κρίση και την υλοποίηση των μνημονίων υποστηρίζουν σε όλους τους τόνους ότι «για όλα φταίνε οι Γερμανοί που έχουν στήσει τη συνωμοσία εναντίον μας αλλά και οι Εβραίοι που έτσι και αλλιώς μισούν όλο τον κόσμο».

Φυσικά από όλους αυτούς που τα διαδίδουν όλα αυτά με περισπούδαστο ύφος δεν θα ακούσει ποτέ κανείς την πραγματική αιτία του κακού που δεν είναι άλλη από την ανάγκη των τραπεζιτών και του μεγάλου κεφαλαίου για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη, για εδραίωση της πιο βάναυσης μορφής καπιταλισμού στη χώρα σε βάρος του λαού που βλέπει στην εποχή των μνημονίων να χάνεται το ένα μετά το άλλο τα δικαιώματά και οι κατακτήσεις του.

Εξυπακούεται ότι οι ξενοφοβικές κραυγές, οι θεωρίες περί συνωμοσίας σε βάρος της Ελλάδας και περί ανωτερότητας των Ελλήνων βολεύουν στον υπέρτατο βαθμό το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο που υλοποιεί ανενόχλητο το σχέδιό του και μέσα από τη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση του λαού αλλά και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους βλέπει τη μεγάλη ευκαιρία για αύξηση των κερδών του και τη συγκέντρωση ακόμη μεγαλύτερου πλούτου.

Αυτό το κεφάλαιο, και οι τραπεζίτες έχουν φροντίσει όλα αυτά τα χρόνια να δημιουργήσουν μία άρχουσα τάξη που είναι στο απυρόβλητο, η οποία ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις, που είναι πειθήνια όργανά της, αρνούμενες να διεκδικήσουν λύσεις και μέτρα που θα είναι προς το συμφέρον του λαού, είτε νομοθετώντας όταν μπορούσαν, είτε κάνοντας σοβαρές διαπραγματεύσεις όταν κλήθηκε η χώρα να πληρώσει για τις ζημιές που έκαναν το κεφάλαιο, οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και οι τραπεζίτες σε βάρος της χώρας και του λαού.

Αλήθεια ποιοι ξένοι και ποιοι μετανάστες έφταιξαν όταν πανηγυρίζαμε που μπήκαμε στην ΕΟΚ;

Ποιοι έφταιγαν όταν δεν αρνηθήκαμε τα τσεκ για να πάψουμε να παράγουμε;

Ποιοι ξένοι έφταιγαν όταν χωρίς καμία δυνατότητα μπήκαμε στη ζώνη του ευρώ;

Ποιοι ξένοι έφταιγαν που είχαμε τρύπια σύνορα και κανένα ουσιαστικό νόμο για τη μετανάστευση;

Ποιοι ξένοι έφταιγαν που από το 74 μέχρι σήμερα κυβέρνησαν τη χώρα και θέλουν να την ξανακυβερνήσουν κόμματα και οικογένειες που τη διέλυσαν, την πούλησαν και την έκαναν προτεκτοράτο του παγκόσμιου κεφαλαίου;

Ποιοι ξένοι φταίνε για τη μέσα σε μία νύχτα μετάλλαξη του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ;

Αραγε φταίνε οι ξένοι για το μεγάλο σκάνδαλο με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, για τα εξοπλιστικά, τη SIEMENS, τη NOVARTIS, το πάρτι με τα δημόσια έργα και τις προμήθειες κ.λπ. κ.λπ…

Φταίνε οι ξένοι που στα παζάρια Βορρά – Νότου εντός Ε.Ε. ποτέ καμία κυβέρνηση δεν έθεσε βέτο όταν απειλούνταν ζωτικοί τομείς της οικονομίας μας;

Φταίνε οι ξένοι που εμείς σαν χώρα και σαν λαός δεν ξεκινάμε τον αγώνα μας για μια νέα αρχή έξω από το ευρώ και την Ε.Ε.

Πόσο ακόμη θα πιστεύουμε ότι μέσα σε αυτή τη λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου μπορούμε να επιβιώσουμε και να ξεπληρώσουμε χωρίς παραγωγή, με λιτότητα, ύφεση και ανεργία τα χρέη μας, τα οποία όλες οι κυβερνήσεις αποδέχθηκαν υπογράφοντας τους ασφυκτικούς όρους των δανειστών;

Σίγουρα εχθροί της χώρας και του λαού υπάρχουν, αλλά είναι εντός της χώρας και είναι πάντα πρόθυμοι να υπακούσουν στα σχέδια εκείνων που κινούν την παγκόσμια οικονομία και αυτοί δεν είναι κάποιες χώρες, αλλά κάποιες πολυεθνικές, κάποια τράστ που δεν έχουν πατρίδα.

Ας πάψουμε λοιπόν να δεχόμαστε αμάσητα τα κηρύγματα μίσους και τις θεωρίες των ελληναράδων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ