ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν αύριο Πέμπτη 30 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εργασίας γυναίκες που πλήττονται από τις διατάξεις του νέου νόμου για τις συντάξεις χηρείας.

Για την μετακίνηση των Λαρισαίων φίλων και συγγενών οι υπεύθυνες από τη Λάρισα έχουν ναυλώσει λεωφορείο και προσκαλούν φίλους και συγγενείς να έρθουν μαζί τους για συμπαράσταση. Τηλέφωνα επικοινωνίας 6980986982 κ. Λαμπρινή Σαμαρά και 6971735255 κ. Απόστολος Παπαπαρίσης. Στο κάλεσμά τους αναφέρονται τα εξής:

Αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη, 30 Μαρτίου και ώρα 12:00, έξω από το Υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα μία «Σιωπηρή Συγκέντρωση Αξιοπρέπειας» γιατί διαπιστώσαμε όσες πληττόμαστε από το άρθρο 12 του ν.4387/2016 (Συντάξεις λόγω θανάτου – Χορήγηση Σύνταξης ΜΟΝΟΝ για 3 χρόνια), ότι η κυβέρνηση, δεν έχει σκοπό να αντιδράσει θετικά στις εκκλήσεις μας και να άρει το απαράδεκτο ηλικιακό κριτήριο χορήγησης Σύνταξης Χηρείας, λες και ο καθένας μπορεί να διαλέξει πότε θα του κτυπήσει την πόρτα ο θάνατος.

Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μας δεν φανταζόμασταν, ότι στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μας, όντας άτυχες που χάσαμε σε αυτήν την ηλικία τους συζύγους μας, το στήριγμα μας, τον πατέρα των παιδιών μας, αντί να πενθούμε και να προσπαθούμε να ανασυγκροτήσουμε εκ νέου τη ζωή μας, να αναγκαζόμαστε λόγω του άδικου αυτού άρθρου, να παλεύουμε για το αυτονόητο. Την επιβίωση μας.

Ξεχνούν ορισμένες/οι ότι η χηρεία δεν είναι επιλογή, ούτε προνόμιο αλλά το βαρύ κτύπημα της μοίρας, που αφενός μπορεί να συμβεί στην/ον οποιοδήποτε και αφετέρου ανατρέπει τη ζωή του επιζώντα και της οικογένειας του.

Προσκαλούμε τους συγγενείς, φίλους, συναδέλφους και φορείς που μας εκπροσωπούν να συμμετάσχουν ενεργά στην εν λόγω συγκέντρωση, δείχνοντας έμπρακτα τη συμπαράσταση τους.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com