ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ  ΔΕΥΑΛ

Με την ασφαλτόστρωση των οδών Αγιάς και 31ης Αυγούστου, ολοκληρώθηκε το έργο αντικατάστασης αγωγών ύδρευσης στους Αγ. Σαράντα

Σε σημεία της πόλης που εκτελούνται έργα της ΔΕΥΑΛ και του Δήμου Λαρισαίων που εκτελούνται έργα της ΔΕΥΑΛ , στις συνοικίες Αγίου Γεωργίου και Αγίων Σαράντα  του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και ων Αγίων Σαράντα και βρέθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης, ο δήμαρχος Λαρισαίων και πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Απόστολος Καλογιάννης και στελέχη της δημοτικής αρχής.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος βρέθηκε στην περιοχή των Αγίων Σαράντα, όπου το έργο της ΔΕΥΑΛ για αντικατάσταση των αγωγών  ύδρευσης στη συνοικία προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ  ολοκληρώθηκε με την ασφαλτόστρωση των οδών Αγιάς και 31ης Αυγούστου.

Το έργο αφορούσε στο τμήμα της συνοικίας που περικλείεται από τις οδούς   31η Αυγούστου, Αεροδρομίου, Ηρ. Πολυτεχνείου, Νικηταρά και, 25ης Μαρτίου.

Επίσης, ο Απόστολος Καλογιάννης βρέθηκε στην οδού Βόλου, όπου η ΔΕΥΑΛ εκτελεί επίσης έργο αντικατάστασης αγωγού δικτύου. Το έργο αφορά στο τμήμα από την λεωφόρο Ηρώων Πολυτεχνείου έως την οδό Άρη Δικταίου, στην συνοικία Αγίου Γεωργίου.

Εδώ και δέκα ημέρες γίνονται εργασίες στο τμήμα από το κέντρο Φάληρο έως το γεφυράκι. Εως σήμερα έχει γίνει η τοποθέτηση του αγωγού πολυαιθυλενίου Φ160 (μήκους περίπου 500 μ.). Τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι δοκιμές πιέσεως σε αυτό το τμήμα, η χλωρίωση του αγωγού και θα κατασκευαστούν  οι διασυνδέσεις του με τα κάθετα δίκτυα και απαιτούμενες παροχές.

Ακολούθως (και πριν το Πάσχα) θα γίνουν εργασίες ασφαλτόστρωσης.

Συγχρόνως θα γίνουν εργασίες οριστικής ασφαλτόστρωσης στο τμήμα της οδού Βόλου από την Καραμανλή έως τις σιδ. γραμμές όπου και έχει ήδη τοποθετηθεί αγωγός Φ200 από ελατό χυτοσίδηρο.

Οι εργασίες από το γεφυράκι έως την Καραμανλή θα εκτελεσθούν αμέσως μετά και χωρίς να διακοπεί η κυκλοφορία της Βόλου

Εργα σε Ιπποκράτη, Ταμπάκικα, Χαραυγή, Θεοφράστου

Σημειώνεται επίσης, ότι στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται και έργο αντικατάστασης των αγωγών στη συνοικία Χαραυγή.

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα αντικατάστασης των αγωγών ύδρευσης στις συνοικίες Ιπποκράτης, και Αμπελόκηποι (Ταμπάκικα) καθώς και η αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης στην οδό Θεοφράστου.

Όλα τα παραπάνω έργα εκτελούνται με ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΛ, ενώ όπως έχει τονιστεί  τα έργα για την αντικατάσταση ιδιαίτερα μεγάλου μέρους του παλιού δικτύου ύδρευσης της πόλης, που σημαίνει περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας του νερού, μείωση των απωλειών αλλά και του κόστους, λόγω της μείωσης των βλαβών»

Επίσης, στο ΕΣΠΑ έχουν ενταχθεί από την πλευρά τη ΔΕΥΑΛ, το έργο για το δίκτυο αποχέτευσης και η κατασκευή βιολογικού καθαρισμού στην Μάνδρα, και το έργο της σύνδεσης του βιολογικού της Γιάννουλης με το δίκτυο της Φαλάνης.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων συνοδεύονταν από τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΛ κ. Θ. Καφφέ, τους αντιδημάρχους κ.κ. Γ. Ζαούτσο και Απ. Σουρλαντζή, το δηοτικό σύμβουλο κ. Κ. Τσιαούση και υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΥΑΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ